torstai 19. kesäkuuta 2014

Stagna - Marsh Sand

Kahdeksan päivän sisään 12 kertaa Kirrinsannan Technipin altailla ja tänään löyty eka rari, vaikkakin sieltä kevyimmästä päästä. Paikalla on nyt suhteellisen kivasti kahlaajia, tänään 105 yksilöä ja 11 lajia. Kai sielt jo lese tai aaveepee irtoo jos jaksaa käydä samaan tahtiin koko syksyn :) Tosin porukkaa liikkuu altaalla siinä määrin mukavasti, että voi hyvin lipsahtaa sponde ohi suun.
Joka tapauksessa, paikan liikkumisrajoitukset eivät ole muuttuneet mihinkään, eli Reposaarentien puoleinen valli ja  Eteläselän rantaa länteen kulkevan vallin ensimmäinen puolisko ovat sallittua aluetta. Työkoneita pitää väistää ja käynnit kannattaakin ajoittaa aikaiseen aamuun tai iltaan, ainakin arkisin. Joku suuri kaivuutyö on alueella yhä meneillään ja trafiikki on sen mukaista. Eli tarkkuutta havainnointiin, että saadaan jatkossakin nautiskella kelpo kahlaajapaikasta.
Adult Marsh Sandpiper was at Kirrinsanta pools today. It's the first rare wader for this autumn but I hope it'll be followed by many more... Last autumn the very same place hosted the second Stilt Sand for Finland so hopes are high as usual!


Valko- ja lampiviklo.
Greenshank and Marsh Sandpiper.Lampiviklo maisemassa, taustalla tuotetaan energiaa ihan simona.
Marsh Sand in scenery, Tahkoluoto coal plant in the background.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti