lauantai 10. toukokuuta 2014

Arg x Cac ?

 Tämmönnen kaunotar tuli kuvattua 5.5.2014 Santakankaalla. Selkeesti 2kv lintu, laji vähemmän selkee. Uskoisin aro- ja harmaalokin risteymäksi, mutta sen todistaminen ilman tietoa vanhemmista (rengas) on mahotonta.
Cacen (aro-) piirteitä on lukuisia, tärkeimpinä mun nähdäkseni pitkähkö nokka, jossa ei viistekulmaa, sälekaihdin-efekti (sisimpien käsisulkien ulkohöydyt tummat, sisähöydyt vaaleet) ja siiven alapeitinhöyhen vaaleiden tyvien muodostamat vaaleat alueet/juovat siiven alapinnalle. Rakenteesta myös korkea rintaisuus hyvä kaukolle. Vaihtuneiden hartiahöyhenten kuviointi ok, samaten tertiaalien. Pyrstö ei niin hyvä, mutta tumman kärkivyön sisäpuolella olevat hienojakoiset raidat hyvät cacelle. Tummat iph:t kans cace-tyyliset.
Kaikki nämä tuntomerkit toki voivat löytyä harmaalokiltakin, mutta moista kombinaatiota en usko olevan.
Harmaalokista saattavat kieliä paksuhko nokka, ei niin pitkä jalat, jälkeen jäänyt sulkasatovaihe (caceen verrattuna), varsin täplikäs ruumis ja mielestäni tärkeimpänä kuppanen pyrstö joka liian tumma erityisesti tyveltä ja pyrstön yläpeitinhöyhenistä. Myös pyrstön kärkivyö sais olla kapeampi.
Ihan kiva yksilö kuitenkin, kun ei mittään rariteettiakaan tunnu kaatsilla silmään osuvan.

I photographed this 2cy probable Caspian X Herring Gull hybrid on Santakangas dump (SW Finland) 5th May 2014. It has some clear (IMO) Caspian traits such as long(ish) bill without gonydeal angle, "high" chest, "venetian blind" effect in inner primaries and pale bases to underwing coverts creating pale areas/bars. However, this slow moulting (for Caspian) bird has probably too dark body, legs are from the shorter end and most importantly the tail and uppertail coverts are too dark and well marked.
Interesting bird in any case and pleasure to study when there's nothing better in offer.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti