tiistai 14. tammikuuta 2014

Mersibritri ja muita bongoja Porist

Kallon rantaa.
Kallon eteläkärki, merisirri piipersi auringonkilon kohdalla.
Maanantaina oli opintojen jälkeenkin rutkasti aikaa yrittää hoidella Porista sunnuntaina löytyneet pointsit ja hakea ihan omiakin lintuja. Pyyhälsin ensinnä Kalloon, josta Askon löytämä merisirri löytyikin aivan Klopan kärjestä "lievästä" vastavalosta.
Merelle ei liikoja nähnyt, sillä yhtälö sula meri - 15 astetta pakkasta = töykeä merisavu. Yks telkkä, kaks knööliä, isokossu ja pari argaria olivat kaikki muut havikset. Tarkastin vielä majakalta rannat pikkuruokin varalta, mut en nähnyt yhtään lintua.


 Levon putki on aiheellista tarkastaa pakkasten myötä. Lämmintä vettä taitaa tätä nykyä kulkea putkistoissa varsin vähän, sillä lunta on paikoin kertynyt putken päällekin. Ainokaiset elonmerkit edestakaisella patikoinnilla olivat kaksi sinitinttiä, mustarastas, viherpeippo ja kissa, joista jälkimmäinen oli paikkapinna. Tänään Pasi ja Emi olivat löytäneet kukin keskenänsä paikalta laulurastaan. Olisi toivottavaa, että Lauraa havainnoitaisiin matkanpäästä optiikalla häiriöttä, sillä näillä keleillä selviytymismahdollisuudet lienevät rajalliset. Sama pätee toki muuallakin.
Punakyljen plakkarointi Räpsöön sammarityrnistä ei aiheuttanut ongelmia ja pääsin jatkamaan neitseellisille retkimaille. Rimpikarin sula ei antanut haviksia ja Pihlavan Ahlströmin perinteinen sulaoja oli yllättäin jäässä. Halssistakaan ei löytynyt paria kyhmäriä ihmeempää, sen sijaan teeribongaus Yyteristä sujui, samoin järripeippohoito Preiviikin Rantakujalta. Bongauksen kohdelajit on vähän noloja, mut minkäs teet kun kaikki pitää nähdä heti :)

Kokemäenjoki alkaa olla hileessä.

Sontakangas oli lähes lokiton, lienevät siirtyneet lämpimämmille jäteapajille. Hangassuon laelta hoksasin onnenkantamoisella viiden pulmusenparven lennosta. Rudentäyteinen entinen kaatopaikka olisi varmaan hyvä tarkastaa ihan jalkaisinkin, mutta näillä lämpötiloilla ei oikein huvittanut.
Ounastelin lokkien aterioivan Aittaluodossa, mutta vain parikymmentä komeaa harmaalokkia lenteli tehdasalueen yllä. Hanhiluodossa sen sijaan oli varsin mukavasti tavaraa, kaikki perustalvehtijat mukavasti hollilla. Piekana päivysti aivan tienvarressa, eikä säikkynyt autosta pällistelijää vähääkään. Ihmekös tuo kun kamera makasi kotona... Seuranaan lagolla oli koko cardukööri kivasti katsottavissa koivunlatvoissa; tiklejä ainakin 150, hemppoja 50 ja useampi vuorihemppo, Holmes oli laskenut peräti 11 yksilöä.
Viisi pointsia plakkariin iltapäivän aikana oli ihan mukava saldo, mutta Tammikisan piikkipaikalle se ei vieläkään oikeuttanut: http://www.satakunnanlinnut.fi/pinnakisat/pinnat?lid=53

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti