perjantai 4. lokakuuta 2013

Urpot - Mealy and Lesser Redpoll

Cabaret oikeella alapuolelta selvästi syvemmän ruskea. Rinnan ja vatsan väriraja selvä ja ruskeaa on koko rinnan leveydeltä. Kädessä tuntui ja näytti ja kuvissakin näyttää jonkin verran tavallista urpoa pienemmältä, niinkuin pitäiskin.
Mealy (left) and Lesser Redpoll.
Aamusella kovan tuulen säikäyttämänä painelin taas Toukariin tuulensuojaan Rantamäen rengastusta seuraamaan ja närhistaijiin. 2,5h oleskelulla meni tasan 100 närhee ja kiuruja näkyi mukavat 180p52m. Verkoilta mielenkiintoisimmat taas urpiaisia, yks tiltalttikin saatiin. Ohessa kuvasarja urpo ja rurpo. Ruskourpiainen (cabaret) lie varsin tyypillinen, urpiainen ehkä vähän keskimääräistä ruskeampi yksilö.

It was very windy (+10m/s SW) morning and I decided to seek for wind shelter from Toukari. Ari Rantamäki was ringing there again and allowed me to photo all the Redpolls caught. It was quite a slow morning but I manage to see 100 migrating Jays and 232 Skylarks. The caught from the nets included few Lesser and Mealy Redpolls, Blue and Great Tits, Dunnocks, Goldfinches, Yellowhammers and a Chiffchaff.
Above and belowe is a comparison series of Mealy and Lesser Redpoll. This particular mealy is a bit browner individual than an average bird in my opinion. Both birds are juveniles. 

Ruskourpiaisen koko selkäpuolen höyhenet ovat leveälti ja selvästi ruskeat, yläperässä ei lainkaan valkeaa. Myös pyrstösulkien reunat ruskeat.

Ruskourpon pyrstönalapeitinhöyhenissäkin toistuu kaunis ruskeasävy.

1 kommentti:

  1. Minä en ole koskaan aiemmin edes kuullut mistään ruskourpiaisesta. Välillä olen kyllä kiinnittänyt huomiota siihen ,että toiset urpiaiset ovat tummempia ja toiset vaaleampia kuin toiset. Nyt pitää kyllä käydä läpi omat kuva-arkistot ja kattoa, löytyykö siltä kuvaa ruskourpiaisesta.

    VastaaPoista