sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Tunturikihu parvekepinnaks! - Long-tailed Skua for balcony-tick!

Nuorelle kihulle varsin pitkät keskimmäiset pyssit pyöreekärkiset (merikihul terävät).
Johan pomppas, kun puoltoista tuntia sit katoin jotta joku pieni lokki lähestyy kotiparveketta - ei o pienii lokei näkyny hetkee. Tajusin et se on kihu ja ajankohdasta päätellen tunturi-sellainen! Hurja hölkkä kamerakaapille ja ratatatatatatata sata ruutua kortille. Katoin kiikarilla about 50 metristä rautatieaseman yli ohittavaa lintua ja kovasti näytti keveä kihu pitkäpyrstöiseltä pidentyneiden keskimmäisten pyrstösulkien johdosta. Uskomaton fiilis näin Porin keskustapartsilta, melkein yht hien kun se obscurus vajaa vuos sitten :) 

I got lucky - once again :) A beautiful juvenile Long-tailed Skua migrated past our balcony just 1,5 hours ago (20.00-20.05)! This was only my second ever in Satakunta-region and also second juvenile I've ever seen! I think I'll be birding only in THE balcony now on - last autumn I found the 6th Eye-browed Trush from the very same place!

Pari vaaleeta ruotii uloimmissa kässeissä ja viirunen yläperä.
Sinne hän katos Tiilimäen voiman piipun yli kohti Karhuhallia ja matallalla sen taakse. Sen verran kihu rundaili ihan tossa parvekkeen vieressä, jotta sain Matleenan ohjeistettua osoittamaan linnun Mimosallekin :) Mimolla onkin jo pari Porinpinnaa plakkarissa jotka tuffalta puuttuis (täällä se edellinen). Täst lähin mä sit retkeilenkin vaan parvekkeella, ei merta edemmäs kalaan jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti