lauantai 28. syyskuuta 2013

Sammari Räpsöös! - The 4th Sardinian Warbler for Finland!


Koiras samettipääkerttu - GGGOMIA OLI! (C) Jaakko Esama - Iso kiitos!
Male Sardinian Warble in Pori, Finland (C) Jaakko Esama - Many thanks!
Tahkoluotoa rauhanomaisesti Pitkälän ja Esaman kanssa kompatessa soitteli Marko Dahlman. Jo ekat tavut "punasilmä..." puhelusta sai pasmat sekaisin ja olin ymmärtävinäni, jotta Reposaaressa on punasilmävireo :) Asian tola kuitenkin selvisi ja juoksujalkaa autolle ja Räpsöön kärkeen. Marko ja Esa olivat nähneet hyvin lyhyesti punasilmäisen kertun, jolla tumma pää ja sinertävä selkä. Kuullosti pahalta... 3h40min myöhemmin se sitten antautui ja näyttyityi samassa puskassa pari minuuttia. Esaman Jaska ehti napata dokumenttikuvatkin, hyvä niin ja kiitokset Jaskalle kuvien käyttöoikeudesta :)

Koko stoori tullee joskus johonkin lehteen, mutta tosisponden otti Marko, aika messevä miehelle jonka meriittilistalta löytyy jo spondet kääpiö- ja rusorintakerttu, vieläpä 10km:n säteeltä sammarista - HUHHUH!
Suurimmat onnittelut koko löytököörille ja toivotaan että lintu löytyy vielä uudestaan, koskapa hän on ollut hukassa kuvassakin näkyvän lentoonlähdön jälkeen.
Löytötiimi vasemmalta: Jari Laiho, Marko Dahlman, Esa Mäkelä ja Kari Pitkänen.
Finders from left: Jari Laiho, Marko
Kertun odottelua, lähimmät näki jo.

Marko otti gomian tosisponden taustalla näkyvästä lumimarjapensaasta ylivertaisilla pishing-kyvyillään. Vertaa löytöhymyä tähän :)
Marko got a splendid self-found tick from the snow berry bush behind with his excellent pishing-skills. Compare the finders smile to this one :)
Sammari numeroina: Porin 1. ja 348. laji Liisan vanavedessä, PLY:n 364. laji pitkäkoipisirrin ollessa edellinen, Suomen 4. (edellinen 9.6.1996 ks. Tarsiger) ja ensimmäinen bongattavissa ollut.

Sardinian Warbler in numbers: the 1st for Pori and 348. species in the city after the Isabelline Shrike, 364th species in Satakunta-province after the Stilt Sandpiper and the 4th for Finland but only the first twitchable.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti