torstai 1. elokuuta 2013

Uus lasi

Kotiovelta keskustaan vievä reitti kulkee vaarallisen läheltä Rajalan Cameraa. Oon toljotellu ikkunan tarjontaa ja nyt tärppäs, Nikkorin 300/4 ED oli käytettynä tarjolla. Sain mielestäni hyvän tarjouksen vanhasta zoomilasista ja vieläpä vaimolta luvan :) Siit se sopiva linssi sit tarttu mukaan, isompaa kun ei pääsääntöisesti dokumenttitarkoituksiin viitsi ostaa. Haittais jo muuta havainnointia.
Ekaks kohteeks osui frugi, on se niin gomja. 

Poikkesin Leveäkarille iltaredulle. Rantamökin polulta nassahti syksyn eka heinäkurppa havikseen. Mielenkiintoisempi ja ilahduttavampikin havis oli kuitenkin niityllä ruokaillut kookas merihanhipoppoo. 242 yksilöä sain ynnättyä niityltä, mutta rantaan päästyäni parvi tuli perässä, ilmeisesti ketun säikäyttämänä. Uiva lössi oli helppo laskea, kaikkiaan 464 yksilöä! Suurin Porissa näkemäni parvi ever. Hieno juttu, että hanhet ovat löytäneet laitumen, tuollainen pääluku vaikuttanee jo biotoopin laatuunkin. 

Rannalla oli kohtuullisesti kahlaajia, lähinnä vikloja ja suokukkoja. Ainut terävähkö otos syntyi korpista. Pois päin palaillessa hiffasin vielä Riitsarkaan laskevan tuplalimun eli mustapyrstökuirin, mitä ilmeisimmin saman yksilön kuin aiemmin päivällä Technipillä ja Lietteillä. Kuulemma vanha lintu, itse en ikämääritykseen kyennyt vastavalon johdosta.
Kyl on kiva linssi, varsinkin autofocuksen nopeus kasvoi oikein urakalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti