sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Mumelo 0

Vasta taaperoikään päässyt porilainen lokkiharrastus näyttää jo kohdanneensa päänsä, nimittäin VL ei enää kuljeta jätteitään iki-ihanalle Sontakankaan kaatopaikalle. Sama julma kohtalo lie edessä muillakin paikkakunnilla, kun EUn jätedirektiivi pääsee valloilleen ja avokaatikset jäävät Suomessa historiaan. Noh, onneks Mika ja Kauko ehtivät Sontiksella vierailla, tulevaisuudessa voi olla vähän tiukempia lajeja tässä kunnassa.
Se siitä, lokit kuitenkin teemana, kun valtakunnassa ei mitään merkittävää viikonloppuna tapahtunut. Toukarilla on himokkaasti laruksia, tänään nelisen tonnia, mukana jo kivasti kooveelokkeja.

 Tiputuskelin myötä pelloilla normaalia enemmän Hydrocoleuksia, Toukarin-Kahaluodon sigma 150 luokkaa - kaikki vanhoja.

 Löysin vain kuusi oikeaa lokkia rääpäleiden seasta. Yhden kokonaisen 2kv harmaalokin, 4kv-tyyppisen suomenselkälokin, joka kuvassa, kolme vanhaa suomalaista ja sit alla esitetyn melko tummaselkäisen harmaalokin, jota tuhkaselkälokiksikin nimitetään.

Toukarilla-Kahaluodossa myös kivasti kahlaajia: pikkukuoveja, musta- ja valkovikloja, kapustarintoja, suokukkoja jne. Ei mittään rarimpaa kuitenkaan vielä.
Iltapäivällä poikkesin Vastamäen, Niemen ja Esaman seuraan Temikseen. Pääskyjä vilisti huikea likemmäs tuhannen yksilön massa tornin ja Halssin välissä. Sain myös todeta nuolihaukan vihdoin saapuneen Suomeen. Iltapäivällä vielä sama peltokierros uusiksi, mutta mumelo, pipixcan, philadephia ja atricillakin pysyivät piilossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti