torstai 25. huhtikuuta 2013

Kuraa

 Keskiviikkoaamulla lähettiin Mimosan kanssa Kaarluotoon onkimaan persikkamehujoesta. Samalla kateltiin vähän lintuja. Pitkosten varren pajut on perinteisesti mainiot alkukevään hysyille, niin nytkin. Pajulintuina laskettiin 12 tiltalttia, ei vielä kesäisempiä lajeja. Ne tulee sit kun kimalaisetkin, joita pajut on kohta piukassa.
Ruovikkolavalle talsiessa nousi koivuun pari kymmentä kuraa eli kulorastasta, kohta ne tipahti takasin peltoon josta ynnäsinkin peräti 137 yksilöä yht'aikaa. Toiseksi suurin parvi mitä oon ikinään nähnyt, isoimmassa oli 155 lintua joskus Preiviikin Päivärinteentiellä. Tuntui olevan kuran päämuutto, sillä Maavikissä näkyi vielä iltapäivällä 120:n potti samaa sorttiaa.

 Iltapäivällä vietin pari tuntia Riitsaranlahdella länsipuhurilta suojassa. Kalatiira kalasteli niin kivasti esillä, jotta oli roiskaistava pari otosta. Yhtään lappalaista ei näkynyt. Päätinkin, ettei pajulintu tai lapintiira ole vielä Suomeen saapuneet. Eikä nuolihaukka tai lirokaan. En usko ennen kuin näen. Heinätavi sen sijaan pitää uskoa saapuneeksi, koskapa koiras tipahti lahdelle 72:n räyskän ja muiden sekaan.

 Kevään eka leppälintu Riitsarassa, Enäjärveltä yhytetyn mustaleppälinnun vanavedessä. Kyläsaaresta löytyi puolestaan pensastasku, melkosen aikaisessa ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti