sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Gomia Argari ja Sälää


Olipa virkistävä retkipäivä. Kallioholmassa hieno näkyvyys ja sulaakin odotettua enemmän. Kupelin takana alkoi avomeri ja Kallioholman eteläpuolellakin suurehko avovesialue. Isokossuja laskin 121, telkkiä 22 ja lokkeja parikymmentä. Merikotkapari soidinsi Kupelissa ja pulu lensi kentällä, siinä kaikki havikset.

Reposaaren kaupparannan ja kalasataman tienoilla reilut sata harmaalokkia (kuvassa 2kv) ja parikymmentä kalalokkia. Valo komia ja vietinkin aimo tovin lokkeja ihastellen.

Helmikuu on hienoimpia retkikuukausia. Ei ole mitään rupulintuja häiritsemässä lokkien ja urpiaisten katselua. Aika ajoin löytyy joukosta vaaleampi yksilö, eilen lokkilössistä, tänään urpopoppoosta. Reposaaren kylillä ainakin kaksi tundraurpiaista pienessä potissa, joista kuvauksellisempi yllä ja alla.

Ei mikään suttuahteri.

Sit oli viel Lampaluodossa tämmönen lapinpöllö, minkä Meren Tapsa yhytti eilen. Hieno veto, kiitos ja onnittelut!
Jostain syystä lappalainen tuntui kiinnostavan porukkaa enemmän kuin lokit ja urpiaiset... Porinpinnaakin napsuteltiin tuon tuosta! Maallikkohuhu kertoo, että lintu olisi viihtynyt samalla paikalla koko talven. Ei kovinkaan epätodennäköistä mun miälest.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti