torstai 24. tammikuuta 2013

Tikkoja, Pöllöjä, Sulia...

Mun läppäri kosahti pari päivää sitten, jääny blogaaminen vähiin. Pari megaa tundraurpiaismaista lintua tarttui kortille perjantaina Lipsasen Arnon komialta ruokinnalta, sen sijaan odotettu nokkavarpunen ei suvainnut näyttäytyä.


Pari kuvaa lisää urpiaislajia palautteen johdosta.


Coccobill-yrityksen jälkeen kiertelin Kokemäenjoen varren peltoja ja päätin tarkastaa Ruskilan ja Arantilankosken sekä Lammaistenlahden sulat. Jokikierros kannatti: Lammaistenlahdelle kuului ja näkyi komiasti valkoselkätikkakoiras. Vuosipointsia ei helähtänyt, sillä tiistaina näkyi saman lajin naaras Porin Eskossa pohjantikan seurassa. Ponun ja vasetin lisäksi naapurissa Preiviikin kylillä näkyi harmaapäätikka, tietääkseni ensimmäinen (!!!) harrastusurani aikana helposti ja julkisesti Porissa bongattavissa oleva yksilö. Eikä tikkakimara siihen päättynyt, tois puolta Lammaistenlahdetea, Harjavallan Paratiisin lehdosta löytyi vielä kaksi kevätfiiliksissä olevaa pikkutikkaa. Ihan kuin siinä ei olisi ollut tikkaa kerrakseen yllätyin vielä kertaalleen viimoisilla valoilla Pinomäessä, kun "isolepinkäinen" osoittautui peltoa ylittäväksi valkoselkätikkakoiraaksi!

Ampuhaukka istu maanantaina Hevoluodossa tismalleen samassa kuusessa kuin Porin Talvirallissa 1.12.2012. Viikkoon mahtui kolme muutakin ampparia, joista yksi parvekevuodariksi asti.

Pöldee on plorottanut mukavasti. Siikaisista onnistui bongata Alangon, Pajusen ja Liljan yhyttämä lapinpöllö, josta mukavan PLYn vuodarin lisäksi tammikuun ja talvipinnat listalle. Vasetiorgiapäivän päätteeksi onnistuin hoitamaan Pinomäellä näkemäni hiiripöllö parvekepinnaksi, olipa hassua bongata omalta parvekkeelta :) Maanantaina löytyi vihdoin helpoin vuodenpinnapuute eli varpuspöllö Rimpikarin sulatilannetta tarkastamaan mennessäni. Pöllövirtaa jatkoi myös keskiviikkoinen huuhkaja kotipartsilta havainnoituna.

Sula Rimpikarista löytyikin, jottain Sachtlebenin lämpiävesiä siihen lorotti. Lintuja ei valitettavasti ensimmäistääkään.


Kallossta löytyi upean maiseman lisäksi vielä runsaasti sulaakin maanantaina, nyt lie jo jäässä. Linnuista vain pari telkkää ja isogosaneita, mutta ei esimerkiksi ainuttakaan lokkia.

Viikon aikana tuli kierrettyä kaikki tietämäni Porin sulaojat ja vastaavat, ei kurppaakaan, mutta eräällä paikalla mahdolliset luhtakanan jäljet...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti