perjantai 11. tammikuuta 2013

Sisä-Satakunnan Turnee


Läksittiin PAlangon, Aalon ja Plesa Esan kanssa sisämaan reiteille. Ensietappi Sastamalan Vaunusuo, josta yhytettiin kuulemma töitäkin teettänyt ermo eli tunturikiuru helposti. Lintu ruokaili kolmen pulmusen seurassa kylmässä koillisviimassa lumisella lakeudella. Viimeksi paikalla vieraillessani näkyi tunturipöllö - seuraavaksi kihu?
Ermoshotti Esa Mäkelän scouppaama - tänks!

Sastamalasta koitettiin vielä piekanaa, löydettiin samalta paikalta hiirihaukka. PLY:n alueen rajoja ja Tiiran kyvyttömyyttä niiden säilyttämiseen aprikoitiin kosolti, välillä ehdittiin toki vilkaista peltopyitäkin Huittisten Karhiniemessä.

Ruokintoja toljoteltiin tuon tuosta. Urpiaisia oli ilahduttavan runsaasti, päivän aikana viitisen sataa lintua, kolmesta eri lajista/rodusta/alalajista/taksonista tai ties mistä. Tava, tundra ja rusko oltiin siis määrittävinämme. Kuvassa se perinteisin tyyppi.

Köyliön monivuotisella västäräkkihuoneella onnisti kun riukupyrstö hoksattiin sisätiloista kasteluputken päältä viipottamasta. Harvemmmin näin päin, jotta lintu sisällä ja ite ulkona.

Säkylän pelloilta ei ihmeempiä tarttunut havikseen. Hallavaarasta sen sijaan plokattiin nuori isolokki heti portista sisään päästyämme (muista ilmottautua!). Argareita seisemisen sataa, kottaraisia 31, hiirihaukka, 110 urpiaista, kolme merikotkaa ja lukuisat varislinnut olivat muut observaatiot.
Poikain vuosilistalle katsottiin kebabpulut Kiiskimäestä ja sit kun otettiin viel vuoden toinen pikku-uikkuhylsy Eurasta neljän pysähdyksen taktiikalla oli päivä paketissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti