lauantai 22. joulukuuta 2012

Gomia Oli!

Vuoden lyhin päivä vietettiin odottamattomissa merkeissä, nimittäin Suomen ensimmäistä ja WP:n kolmatta kettusirkkua bongatessa. Fox Sparrow oli kadonnut Viron Haapsalusta pari päivää aiemmin ja yhytetty sitten Paraisten Utön saarelta.
Bongareille vuokrattiin Aspö-paatti Turun Pansiosta, maksoikin vain reilun kymppitonnin :) Kiitokset bongauksen järjestelyistä kuuluu Kalle Larssonille ja Jani Vastamäelle. Iso käsi!
Menomatkalla kerättiin talvipäivänseisauspinnoja. Pilkkasiiven ja kaakkurin jälkeen bongattiin merimerkiltä talvehtivat muuttohaukka. Tais laiva kallistua pari piirua kun koko 97-päinen bongarikööri tiiraili pereä pinnaksi.

Sektori oli hieman haastava, mutta jostain kainalonkolosta minäkin sen muuttohaukan yhytin.

Saareen rantauduttiin klo 11.00 vajaan viiden tunnin turneen päätteeksi. Jani jakoi käyttäytymisohjeet bongariveljille ja -siskoille.
Jarmo T. Koistinen, jonka ruokinnalla kettusirkku on viihtynyt, tuli vastaan ja osoitti potentiaaliset paikat. Siel se jossain on, kuten jo aiemmin taksiveneellä saapunut porukka oli meitä informoinut.

Pitkään ei tarvinnut tahia, kun sirkku löytyi museon vierestä. Pikapuoliin se siirtyi takaisin Koistisen ruokinnalle, jossa saatiin oikein mässäillä amerikanherkulla.

Aalon Veikko katkoi gomiaisesti 400 juuri parahiksi ennen maailmanloppua :) Lämpimät onnittelut!


Harvinainen kohtaaminen: Jenkkimiehet yhteispotretissa. Vasemmalla kettusirkun löytänyt Jarmo T. Koistinen ja oikealla saman saaren ekan jenkin, viirukerttulin yhyttänyt Markus Lampinen.

Kuvapinna

Juhlajuomaksi kävi vaikkapa Utön kaupasta teemaan sopiva Budweiser tai 350:n katkaisushampanja - onnittelut tästäkin rajapyykistä Markukselle!
Paluumatka sujui arvatenkin leppoisissa tunnelmissa. Pitkähkö matka-aika ei paljon haitannut, tarjoilu toimi ja tuttujen kanssa oli mukava turista. Harry Lehto piti vieläpä pikkupuheen talvipäivänseisauksen hetkellä!

Kiitos matkaseuralla, kanssabongareille, matkanjärjestäjille ja tietenkin linnun löytäjille! Olipa kerrassaan mahtavajoululahja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti