maanantai 20. elokuuta 2012

18.8. Estonia Open


Eipä ehtinyt juuri Kreikasta kotiutua, kun jo tuli lähtö Helsinkiin. Noukin Nordbladin Tompan Espoosta kyytiin, piipahdettiin Maarin tornissa ja jatkettiin Tsadiin. Santaharjun Jarkko ja Väisesen Roni napattiin mukaan täydentämää tiimimme Muovi-Lapa Jengi Estonia Openiin.
EO rallattiin tänä vuonna Saarenmaalla, pois lukien eteläisin, paljon retkeilty kunta Sörven lintuasemineen.
Saarenmaalle rantauduttiin puolen yön maissa kosteassa, mutta lämpimässä ja tyynessä kelissä. Tomppa pistettiin kartturiksi, koskapa muut Lapaset eivät saarivaltakunnassa olleet ennen vierailleet. Kartalta löytyi jotain peltoja keskeltä aluetta, ajeltiin sinne ja otettiin lyhyet tirsat autossa.
Ralli alkoi 3.00. sumun ollessa niin tiheä, ettei meillä ollut mitään tietoa seisoimmeko aukealla vai umpimetsässä. Lajiston (lehtopöllöjä) perusteella epäiltiin metsää :)Yölinnut ei meille laulaneet ja ajeltiin aamustaijille Rahusten tienoille etelää. Mereltä saatiin kivasti lajeja, kuin myös rannoilta ja puskista. Etelässä vierähtikin puolille päivin, taktiikkana oli olla mahdollisimman paljon ulkona ja pitää kilometrit kurissa.
Keskipäivällä käytiin kahvittelemassa Kuressaaren puistossa, joka pesivistä sepelsiepoistakin tunnetaan. Lintuja ei puistossa liiemmin ollut, matka jatkuikin pikapuoliin lähilahtien kautta petostaijiin. Päästiin ihailemaan lukuisia uljaita, vanhoja valkopyrstöisiä merikotkia. Siinä oli suut vehnäsellä kun toinen toistaan ylväämpi Kotka ISOLLA KOOLLA lipui näkökenttään! Harmi että halista saa vain yhden pinnan, vaikka kovasti koitin niistä Haliaeetuksen Pandioniakin väändää...
Seuraava merkittävämpi etappi oli Orissaaren silta. Useampi messevä laji saatiin listoille, mutta pajusirkkua ei sitten millään; kaikki joukkeen jäsenet taisivat jokusen nähdä, mutta yksikään ei suvainnut näyttäytyä useammalle kerrallaan. Orissaaressa nähtiin myös ainut porukka kolleekoja, mikä pisti miettimään reittivalintaamme; olihan rallissa ennätyksellinen osanotto 19 joukkueella.
Iltapäivä ei mennyt ihan putkeen. Yritettiin löytää jotain komiaa lintulahtea siinä koskaan onnistumatta, 50km autolla ja muutama kävellen ilman lajeja tuli kuitenkin tuhrittua. Kaupanpäälle saatiin vielä paikalliselta asukkaalta hyvät nuotit lahdelle; ensin kysyi ollaanko menossa Hiidenmaalle, sit yritti nuotittaa johonkin pikkusaareen "siinä on kymmemnen metriä syvää, ei sinne voi kävellä". Kiitimme nuoteista ja läksimme pikkuhiljaa virvokeostoksille rallin vedellessä viimeisiään. Paluumatkan helmiin kuului n.17.07. näkemämme päivän eka harakka! Siis seitsemän minuuttia ralliajan umpeuduttua...


Aito Ralliauto. 50% porilaisedustuksesta mainittu keskirivillä. Purkupaikan pihalla hyöri myös turkinkyyhky, mikä puuttui kaikilta joukkueilta!


Purku sujui rattoisasti, populaa paikalla about 70 henkeä ja ainakin kolme kansallisuutta.


Voiton vei joukkue RC & Co. 141 lajilla - parhaat onnittelut!

Muovilapasten 129 lajia riitti vasta sijalle 7., mut mitä muutakaan vois odottaa kun puutelistalta löytyi esimerkiksi haahka, nuolihaukka, pajusirkku ja harakka.

Tulokset löytyvät täältä.

Muovilapasille näkyi peruslajeista 74/80, mikä oli ihan hyvä suoritus. Puutteet hieman tavallisesta poikkeavia.
Lisälajeja nähtiin (laji ja arvioitu yksilömäärä)

tuulihaukka 5
jouhisorsa 10
uuttukyyhky 10
laulujoutsen 2
mehiläishaukka 10
kirjosieppo 4
metsäviklo 7
pikkutikka 4
kuusitiainen 1
hömötiainen 1
pyrstötiainen 10
räyskä 40
pilkkasiipi 2
mustalintu 8
mustaleppälintu 5
riuttatiira 20
punasotka 6
lapasotka 5
tukkakoskelo 3
kuikka 120 - mm. hieno n.a50 nuorta Rahustessa
kaakkuri 8
rytikerttunen 1
pikkutylli 1
tundrakurmitsa 5
kapustarinta 1
kattohaikara 1 - rallissa yhteensä vain 3-4 yksilöä
punajalkaviklo 1
mustaviklo 1
nokkavarpunen 5
pähkinähakki 1
pulmussirri 4 - yleisin sirri!
isosirri 2
pikkusirri 1
merikihu 2
käki 1
mustavaris 1
urpiainen 1
pikkusieppo 1
lehtopöllö 5
kangaskiuru 1 - 5. laji pimeässä autonvaloissa
luotokirvinen 1 - ÄSSÄ
mustatiira 3 - a1"2'
satakieli 1
luhtahuitti 1 - ÄSSÄ & näköhavis
keltahemppo 2 - ÄSSÄ, ainakin a2 Salmessa
sirittäjä 1
punavarpunen 1
punakuiri 5

ja sit vielä fasaani, mut sitä ei saa Eestissä pointsata.

Kiitos ja anteeksi! Ens kerralla Peipsijärven rantamilla...


Samaa soopaa myös Tompan blogissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti