tiistai 3. heinäkuuta 2012

1.7. KK-pojoja; Remiz, Sepelsieppo ja Media


Kuunvaihde oli taas antoisa kkpinnaspedelle. Kesäkuun vikana poikkesin Kaarinassa kuuntelemassa tulipäähippiäistä. 1,5h sateessa ja navakassa puhurissa piti odotella ennenko tupähi aloitti kymmenen säkeen mittaisen esityksensä.
Heinäkuun ekana mentiin isä-Matin kans aamuyöllä Hämeenlinnaan, josta nassautettiin heinäkurppa listoille. Matka jatkui Helsingin Herttoniemeen, mistä käpyteltiin Vanhankaupunginlahdelle etsimään sekapesivää sepelsieppokoirasta. Soinin pariskunta opasti oikeaan suuntaan, lopulta kiihkeästi varoittava lintu löytyi helposti Uppanin ja Jouhkinkin saavuttua paikalle. Näköhavis jäi kuitenkin vain pariin vilaukseen.
Espoon Laajalahdella päästiin mässyttämään pussitiaispoikueella.


Koiras ja naaras ruokkivat kolmea piilottelevaa, mutta äänekästä nuorukaista vain reilun kymmenen metrin etäisyydellä pitkoksilta. Kerjuuääni oli muuten aivan samanlainen kuin lajin kutsuäänikin.


Tämän pesän poikuetta saimme ihastella. Neljä paria remizejä alueella kuulemma pesii tänä vuonna.
Välikaffeitten jälkeen jatkettiin taas kohti Kaarinaa. Salon risteyksen kohdalla saatiin tieto, ettei varhaisaamulla kuulunutta lintua oltu enää havaittu moneen tuntiin, joten käännyimmekin kohti Forssaa, Kiimassuon kaatopaikkaa ja grönlanninlokkia. Forssa ja kaatsi löytyivät, lokkia ei vaikka päivystys oli ollut tehokasta aamusta alkaen. Lokkeja oli hyvin paikalla ja kotimaisista sekä vaaleampi selkäisistä kaikki +1kv ikäluokat edustettuna. Parempia argareita ei kuitenkaan osunut okulaareihin tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti