sunnuntai 27. toukokuuta 2012

26.5. Neitogrusi - Demoiselle CraneLintutiedotus piippasi iltakasilta neitokurjen Pirkkalasta, löytäjänä Tapio Tuomenoja - onnittelut! Läksin heti matkaan katsomaan gomiaa grusia, jonka olen nähnyt aiemmin vain Hämeenkyrössä 24.5.2001. Suomessa näitä kaunokaisia on aiemmin havaittu 13 yksilöä.
Nokian isoon ympyrään päästiin Matin ja Jaskan kanssa, kun piippas pahan uutisen; lintu nous ja läks WNW... Auto ympäri ja yritystä osua reitille, eihän tommonen näin myöhään kauas lennä. Eikä lentänytkään; Vastamäen Jani kepitti neitokurjen pian paikallisena Nokialaiselta pellolta, jonka ohi olimme hetkeä ennen ajelleet vain pari kilsan päästä.
Tapio Tuomenoja found the 14th Demoiselle Crane for Finland from Pirkkala (Central Finland) 8PM on 26th May. It was only an hour drive away so i left for it immediately although i've seen one 11 years ago.


Lintu oli gomiasti nähtävillä rinnan pitkät soidinhöyhenet heiluen. Hyypät oli agressiivisia uutta tulokasta kohtaan ja grusi antoi pienen lentonäytöksenkin. Lintu jäi pellolle nukkumaan ja lie tätä kirjoittaessa edp. Huomenna se suuntaa sit Satakuntaan, toivon mä...
This splendid adult gave great views and even flew briefly when disturbed by mobbing Lapwings. Great bird!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti