keskiviikko 23. toukokuuta 2012

22.-23.5. Iibis, Remiz ja MilkkareiTiistaiksi sovittu aikaisen aamun startti siirtyi aiottuakin varhaisemmaksi, kun heti vuorokauden vaihduttua pakkauduttiin Golfiin Viikkarissa. Ajeltiin reippaasti Orimattilan Artjärven Sihvolantanhuville (vai tanhuoille, kalskahtaa porilaisiin junttikorviin melko koomiselta kumpainenkin :). 3.00. oltiin pelipaikalla ja pikapuoliin löytyi kohde, eli pronssi-iibis tanhualta. Pasille elis ja Jaskalla prosu (dudekielessä myös tupla, laji jonka on havainnut Suomessa vähintään kaksi eri kertaa).
Mietittiin et prosut ois hauska laskea niin, että ainostaan kaks kertaa nähdyt ynnätään, ei yli eikä ali :)


Espoo on tunnin ajomatkan päässä tanhuvilta, eikä öiseen aikaan ollut parempaakaan tekemistä, niin hoidettiin PAlangolle pankkipinna pois kuleksimasta; pussitiainen siis. Kiitokset Soilevaaralle pesän osoittamisesta! Yks lintu näky heti ja toinen, ehkä useampikin kuului ennen ja jälkeen.
Oli ak:n neljäs visiitti Maarin torniin ja taas torni miehittämätön. Missä ne mainostetut retkeilijämassat? Pitkoksillekaan ei pitäis sekaan mahtua ja maallikot häiriköi, tällä kertaa reilussa tunnissa nähtiin neljä ihmistä, näistä 50% taitaa istua RK:ssa ;) Sellasta maallikkomassaa Laajalahdella.


Kuin ihmeen kaupalla pysyin hereillä Haminaan asti, tulkittiin tuulen suunnan (NE) olevan suotuisa Hevossaaren petostaijiin. Samoin olivat tulkinneet kokeneemmat, joten ainakin joku sujui.
Tirsat kaltsilla ei tahtoneet sujua, kun natiivit ilmoittivat iloisesti vierellä sihisevistä kyykäärmeistä. Pedoilla ei niilläkään juhlittu, mutta keli oli gomia ja laji on ajan funktio kuten samaiset kokeneemmat ovat lausuneet.
Kuus tuntia jaksettiin vailla yöunia; muutolla neljää peraa (mehiläishaukka) ja kuhankeittäjä jonka nuijasin.
Illalla vielä tunnin oleskelu Kurkelan huojuvassa lautakasassa, haviksia paremmin jäi mieleen aivan muut jutut.

Yöunet katkes ruskohaikarahälyyn! Arto Juvonen oli plokannut lajin Loviisasta, pikavauhtia autoon ja lämät tiskiin! Matka katkes kuitenkin Kotkan rajalle kun purppurea oli ottanut ritolat. Komiat on kuvat kuitenkin, ensimmäinen Suomesta kuvin dokumentoitu yksilö tietääkseni.
Takas Vaalimaalle jatkamaan unia ja aamusella Hurppuun toteamaan säätiedotuksenkin kertoma; arktika pysähdyksissä. Nähtiin kuitenkin lännessä rariksi muuttunut kyhmyhaahka. Tuupattiin pikkupysäkkien kautta taas Hevossaareen, jossa petotohtori Ilomäki jo patsastelikin. Hetimmiten tuli kaunis haarahaukka hienosti plussasta, muita tulijoita ei parin vulpinuksen (hiirihaukka) lisäksi ollutkaan. Siirryttiin jossain kohtaa Kirkkojärvelle tuulen käännyttyä, järven anti kuten Hevossaaressa; milvus miikasta ja muutama hiha. Porilaista kiinnosti myös kolmen rastaskerttusen kuoro, useampiakin ois ollut etäämmällä.
Kotimatkalle läksittiin vajaan kuuden tunnin jälkeen, koukattiin Artjärven Junkkarinjärvelle hoitelemaan mukauikku (mustakaula-) Jaskalle prosuks, kuultiin myös viiriäinen ja nuijattiin koiras arosuohaukka minuutilla tai parilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti