keskiviikko 16. toukokuuta 2012

16.5. Rähmää


Taas ihan lepposa redu Virolahden maisemissa. Nukuttiin pitkään, hälytkin rohkeasti hiljasella ja hyvä niin. Vältyttiin nimittäin discosorsa-hylsyltä (sinisiipitavin nuijaus). Parkon Pete löysi Haminasta koiras discon, joka kuitenkin katosi vajaan puolen tunnin päästä tuntemattomille teille.
Meen aamu alkoi pitkien unien jälkeen ennen yhdeksään Hellänlahdelta (majapaikan ranta), josta kepitettiin kaunis mustatiira vuosilistalle. Jatkettiin peltojen tsekkauksella, useita jynxejä (käenpiika) ja kultarinta kuultiin, vaan ei ihmeitä. Välikaffeilta Eastgatelle petostaijiin, ei ehditty edes autosta ulos kun yli tien tuli kuvan lintu.


7. uloin käsisulka erottuu "sormena", joskaan ei kovin pitkänä. Lintu määritettiin 3kv kiljukotkaksi ja se jatkoi kaarrellen luoteeseen, eikä sitä yllättäen muualla nähty, vaikka porukkaa on maisemissa ihan simona. Vastamäen Jani ja Nuotion Matti liittyivät seuraan, Jani osoittikin meille pian nätin haarahaukan menossa länteen. Neljä tuntia jatkettiin, mutta pilvien haihduttua paineltiin muihin aktiviteetteihin.


Lintulahden hysykompista löytyi aikainen dumari, eli viitakerttunen. Lyhyt käsisiiven ulottuma (tertiaalien takaa näkyvien käsisulkien yhteismitta n.1/2 näkyvien tertiaalien mitasta) ja lähes yksiväriset tertiaalit määrittävät lajin.


Turalle oli tupsahtanut pari jallua päivätorkuille (jalohaikara).


Käytiin Vilkkilänturan tornissa, pitkoksilta yhytettiin pikkusieppo ja tornin juurella todistettiin taas arokotkan läsnäoloa.
Iltapuhteeksi lähettiin discoilemaan Haminaan, mutta tyytyminen oli ruokosirkkalintuun ja rastaskerttuseen - ei voi valittaa :)

Huomenna sit jotain kovaa kun tiputuskeli ja kaikki paikat piukassa alan harrastajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti