tiistai 15. toukokuuta 2012

15.5. Nipa


Kerrankin herättiin varhain ja oltiin pelipaikalla Hurpussa klo 3.50. asemissa. Keli oli aivan timangi joskaan ei arktikalle, vaikka sääarvaus niin väittikin. Hanhea törkkäsi kuitenkin gomiasti, laskimme 25000 vapoja ja saman verran ab:tä (hanhilaji) viidessä tunnissa. Kuudessa tunnissa oltais saatu laskea myös yksi punakaula, mutta petostaiji veti puoleensa... Hanhien lisäksi muutolla ei ollut oikestaan yhtään mitään (kuikka 18, ampuhaukka, pikkukuovi 3).


Neljän tunnin tapitus East Gatella antoi peräti 3 (kolme) muuttavaa petoa; kaksi mehiläishaukkaa ja kuvan naaras sinisuon, jonka jätimme härskisti vääntämättä macroksi.


PAlangon hieno colapulloa varten hankittu autojääkaappi oli imaissut akun tyhjiin petostaijin aikana :D Onnenkantamoisella ekana paikalle osuneella ornilla oli kuitenkin piuhat ja Skoda saatiin hyrisemään - hyvä niin, sillä pikapuoliin päästiin pointsaamaan nipaa (arokotka) Vilkkilänturalle. Miika Suojarinteen ja Miska Loipon löytämä lintu istuskeli ensin puussa piilossa, mutta pudottautui pian avoimesti pellolle lokkien kauhuksi ja Pasin sekä Esan elikseksi.


Eilen Haminasta Virolahdelle muuttanut 2kv (nuori) yksilö peljästyi pian paikalle remunnutta traktoria ja siirtyi takaisin puihin piilosille.


Odotimme vielä tovin, josko arokotka olisi suonut pitempikestoisen lentonäytöksen. Näytös jäi toiseen kertaan ja jatkoimme välikaffeitten kautta Kurkelan tanssilavalle, jossa ei parin kolmen tunnin tapitus tuottanut mitään mainittavaa. Sen sijaan Kurkelan suoralta kepitettiin oriolus eli kuhis eli kuhankeittäjä vuosilistalle.
Säätiedotus näyttää itävirtausta, eli pysähtynyttä arktikaa, mutta potentiaalisesti mainiota petokeliä. Kohta lähetään koittamaan yölaulajia, aamustaiji jää väliin ja keskitytään isoon lihaan.

1 kommentti: