sunnuntai 4. joulukuuta 2011

4.12. Fuscus, Lepy ja Hanhia - Triple KKPoks!Vihdoin petinpohjalta tolpilleni päästyä uskalsin ekaa kertaa tällä viikolla ulos. Seudun kuukausipojot piti tietty lähteä hoitamaan, voishan samalla löytää vaikka tundrakuikan tai jonkun... Tiputin naiset anoppilaan ja hyppäsin faijan kyytiin kohti Huittisten Raijalanjärveä. Kokemäen Peipohjan kohdalla hiffattiin neljä lokkia pellolla ja pysättiin, heti eka lokki oli nätti nuori fuscus! (selkälokki) Muistaakseni meikäläisen toinen joulukuinen lajiaan.Vankilan peltojen (Raijalanjärvi) tornista tahittiin vartin verran - ei vapoa, mut muutama merilokki ja vajaa 300 argaria paineli Hallavaaraan päin. Joutsenia laskettin n.120 ja gomia gentti (kanahaukka) möllötti ladon katolla. Parin pysäyksen jälkeen löytyi valkoposkihanhi joutsenten seasta ja päivän eka kk-pointsi oli hoidettu.


Pysättiin Köyliönjärven uimarannalle katsastamaan tuhannen isokossun lauttaa. Seasta löytyi yhdeksän uiveloa ja järvellä lenteli kymmenen ridiä (naurulokki).
Omahaaran pelloilta plokattiin luokkaa parempi joulukuunpointsi, jo pidempään paikalla viihtynyt nuori nimirodun sepelhanhi. Seurueeseen kuuluneet kahdeksan rossicusta (tundrametsähanhi) jäivät odottelemaan splittikirvestä ennen virallisille kkp-listoille pääsyään. Kanadanhanhiakin laskettiin paikalta lepposat 210, parikymmentä oli nähty jo aiemmin lähipelloilla.


Pyhäjärven merilintumaastoille suunnistettiin hiukan jälkijunassa, Sieravuoren kalliolle kivuttiin klo. 13.40. Olin jo heittänyt toivon kihujen tai muiden joulukuun ihmeiden tapaamisesta, olihan järvellä päivystetty useamman retkikunnan toimesta koko aamu ja aamupäivä.Pystytin spuden kaltsille ja välittömästi piirsi okulaari nuoren skroden kihun lentämässä pinnassa etelään! Nuotitin Matin linnulle, joka paineli hiljaksiin vajaassa kilsassa ja kauniissa myötävalossa tuplalaikku hohtaen - GGGOMIA leveäpyrstökihu! Kiitos ja ylistys sendarille, päivän kolmas pointsi ei olisi kivuttomammin voinut irrota. Lintu löytyi hiukan myöhemmin Yläneen puolelta lokkeja jaakamasta ja sen ehti hoitaa vajaa kymmenen lähialueella hillunutta harrastajaa.
Kuvat Kari Kekin samasta linnusta 3.12.2011 Euran Mansikilta - Isot Kiitokset "lainasta"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti