lauantai 31. joulukuuta 2011

30.12. Hangossa


Lähtö Porista 6.15. Holmesin kanssa ja suunta kohti etelää. Noin 9.30. saavuttiin Hankoon Neljän tuulen tuvalle, jossa päivystikin 25-päinen harrastajajoukko. Päivän ykköskohde, jo pari päivää paikalla viihtynyt Suomen 1. talviaikainen kashmirinuunilintu löytyi kivuttomasti. Gomiaa! Linnun löysivät käsittääkseni Petrit Shemeikka ja Ahlroth - onnittelut!


Humein jälkeen tapiteltiin jonkin aikaa 4TT:n suojaisalla terassilla. Kolme pikkulokkia ja härkälintu kepitettiin, samaten muutamia naurulokkeja, haahkoja ja tukkakoskeloita.
Vähäisiä Hangon haviksia Tiirasta illalla ihmeteltyäni sain kuitenkin retkisuunnitelman aikaan. Långörenin venesatamasta löytyi pikkukomppauksella kiuru ja niittykirvinen.Merellä 8 serraa (tukkagosan), ridi (naurulokki), haahkoja jne. Näkymät kauniit ja mukavaa vaihtelua Porin hiilikasoihin, tuulimyllyihin ja satamarakenteisiin.


Täktbuktenilta ei jäänyt käteen juur mitään, Täktomin lentokentältä vielä vähemmän.Vedagrundetilta melanitat (mustalintu ja pilkkasiipi) retkipinnoiksi. Kalalokkeja hyöri merellä mukavasti, mut paremmilta lokeilta vältyttiin.


Svanvikin torni ja pari svania.


Päivän kolmas lexa eli isolanttu, siis lapinharakka oli Svanvikin mainittavin havis.


Tiilitehdas jätettiin väliin valon käydessä vähiin, sen sijaan käytiin ottamassa Karjaan Lappträsketistä paikkaelis auringonlaskun aikaan. Järvellä mm. 8 keilapalloa (nokikana), 231 lelubranttaa (kanadanhanhi) ja pari sataa Cygnusta (kyhmy- ja laulujoutsenia), läheisellä pellolla päivysti hiirihaukka.

Retken lajimääräksi muodostui mukavat 49, uupumaan jäi mm. viherpeippo :) Lintuja ehkäpä vähemmän kuin Porin seudulla, mutta telkän ja isokossun korvaavat allit olivat kivaa vaihtelua. Tammikuun alkupuolella ehkäpä uusiks?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti