keskiviikko 21. joulukuuta 2011

21.12. Rossicus


Pitkästä aikaa suhteellisen kirkas ja liki sateeton päivä, eli maastoon oli kiiruhdettava. Hiukan arvellutti mahtaisko Ooviikin torniin uskaltaa kavuta - vesi korkeella ja pitkokset liukkaat. Vedenkorkeus kuitenkin selvästi ounastelemaani alempi, pitkokset vähän sinnepäin.
Kaunis 30:n pyrstötiaisen parvi hyöri aivan tornin tuntumassa, mukana muutama hippiäinen ja viis lajia Paruksia.


Lahdella lintuja maltillisesti.


27:n lason (lapasotka) parvi oli vessuosaston helmi. Pukujen perusteella eri parvi kuin viime käynnillä.


Pienen lumikuuron heikentämän näkyvyyden saattelemana päätin tsekata Etu-Amerikan joutsentilanteen. Komeat 243"78' kirjautui havikseen ("=vanha, '=nuori).


Laskentapalkkiona toimi rossicus (tundrametsähanhi), viimeks parvessa hillunutta vapoa (valkoposkihanhi) ei näkynyt.


Sontakangas yhä isolokiton. Päivämäärän puolesta uskomaton 250:n kottaraisen parvi sinkoili kaatsilla, pääluku kasvanut viime näkemästä. Argareita tonni, mutta ei petoja. Sit sytty autosta öljyvalo ja päätin öljynhakureissulle joutunutta velipoikaa (kiitos!) odotellessani kävellä Hangassuon entisen kaatiksen ympäri.
Kasan runsaissa rikkaruohoissa hyöri 150:n urpiaisen partti, muassaan vähintään 10 turboa ja viis cabareeta (tundra- ja ruskourpiaisia). Tartee kompata joku viikonloppu tarkemmin, ties mikä chryso tai spodo rudessa lymyää :)


Kaupungissa piipahdin tarkastamassa Päärnäisten koristeomenat. Huonona marjavuotena paikka vois imaista jonkun obscuruksen. Tilhiä about 40 ja yks räksä herkuttelemassa, mut ei vielä raria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti