maanantai 19. joulukuuta 2011

19.12. Lullula ässäks ja enkkaa sivuumaanKerkesin vihdoin hoitelemaan Munakarin säikällä Yyterissä viihtyneen Meren Tapsan löytämä lullulan (kangaskiuru) joulukuunlistalle. Lullulasta nassahti samalla myös kk-ässä, eli laji jonka olen nyt havainnut Suomessa jokaisena kalenterikuukautena. Tässä kohtaa ässä on selkeesti eri kuin pinnaralleissa, joissa se merkitsee vain yhden joukkueen herkuksi jäänyttä lajia.


Hakkuulla ruokaili Meri-Porin viimeinen teeriparvi, neljä koirasta ja naaras. Kait niitä hiukan enemmänkin seudulla elelee, jos pesinnät on sujuneet.
Ainakin kaksi pinicolaa (taviokuurna) vihelteli mennen tullen Kerinjärven ja Haventojärvien välimaastossa. Lajista nassahti PLY:n vuodari, kun ainut aiempi pinacolaada tänä vuonna näkyi Asikkalassa tammitikkahoidon ohessa. Laji oli listalla nro 257, eli samoissa lukemissa mennään kuin viime vuonna. Tänä vuonna en tosin ole mitenkään enemmälti plyryn vuodareihin keskittynyt, listalta uupuu mm. yhä hoidettavissa oleva pesimälaji, riekko. Potentiaalisia pesimälajeja ovat myös paikallisvuodareista puuttuvat rastaskerttunen ja lapinpöllö. Keväällä ois ollut helposti hoidettavissa "tosi" mielenkiintoiset ruostesorsa, jallu (jalohaikara) ja amerikantavi. Oriooluskin (kuhankeittäjä) olis varmaan onnistunut. Isolokki, jääkuikka, tunturipöllö ja pikkuruokki lienevät yhä potentiaalisia... Tarttis vääntäytyä Kallioholmaan tahi kaatikselle, ehkäpä jo huomenna?


Kotona odotti mukava ylläri :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti