maanantai 12. joulukuuta 2011

12.12. Merry-Pori


Merrymetso Mutterilla.

Ajelin kymmeneksi Kallioholmaan aamustaijille, toiveissa ruusulokit ja muut Jäämeren elävät. Totuus ei ihan vastannut odotuksia, päivä ei valjennut ollenkaan, merellä harmaalokkiliikennettä lukuunottamatta hyvin hiljaista ja reilun tunnin jälkeen alkoi lorottaa vodaa. Huomasin kameran sisuksiinkin päässeen jotain tuubaa; ostin pikku-zoomin ihmis-maisemakuvaukseen ja sitä vaihdellessa lie kenno imaissut shaibat sisäänsä. Eipä tuo silti pahemmin häirinnyt, mä kun en ajattele itseäni minkään sortin kuvaajaksi vaan dokumentoijaksi. Fotograafisen evidenssin tärkeyttä rariteettien kohdalla kun ei voi liiaksi nykypäivänä painottaa - jos harrastusmuoto on rarinmetsästykseen kallellaan.

Jotain havikseen tarttunutta;
haahka 1p
pilkkasiipi 1p2m
mustalintu 7p
alli 18p

Tahkoluotoon asti kun olin ajellut, tsekkasin sateesta huolimatta vielä Tyrnikarin tyrnit ja ruokinnan, Räpsöön kylän ruokintoja ja kalasataman sekä Levon putken. Kerrottavaa ei juuri jälkipolville herunut.
Kaupungissa sain päähäni tarkastaa vielä Päärnäisten koristeomenapuut rariturdusten varalta, räksään oli tyytyminen. Valtionsillalta havaitsin pari kookasta pllää radanvarren puiden latvoissa, pysäytin auton vähemmän laillisesti ja tajusin katsovani nokkanilssoneita (-varpunen). Ainakin kaksi lintua istuksi viherpeippojen kanssa, ehkä enempikin, mutta takaa kuulunut äänimerkki sai mut jatkamaan kotimatkaa.
Toivon mukaan ilmatieteenlaitos on taas väärässä ja huomenna pääsee ulkoilemaan, jos vaikka kattopaikan sykkeeseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti