perjantai 11. marraskuuta 2011

111111 Nana ja Isabella


Maaginen päivämäärä toi maagiset lajit, erästä porilaista valokuvaajaa lainatakseni "nananananananananannanananananananananananannana". Valitettavasti suljetulta Tahkoluodon satama-alueelta löytyi Porin ja Satakunnan ensimmäinen kääpiökerttu, Suomessa laji on nyt nähty 11 kertaa (kuinkas muuten). Porin listalle laji oli 343:s tulipäähippiäisen vanavedessä, PLY:n alueelle pointsi oli nro 361. arolepinkäisen jäljessä - melko saman värisiä otuksia muuten :)


Nanan löysivät Juha Niemi (kuvassa oikealla Tapani Liljan kanssa) ja Marko Dahlman, joista tosisponden otti Emi. MD ampaisi ennen yhteiskuvaa komppaamaan Kirrin kenttiä, mutta hyvä niin...
11 vuotta (kuinkas muuten) ja 10 päivää aiemmin Emi tempaisi samalta paikalta PLY:n ekan mustakurkkurautiaisen, tuolloin samainen herra kunnostautui myös mäntysirkulla pari viikkoa myöhemmin, ehkäpä tänäkin vuonna on joku spodo vielä tulossa?Gyl oli GGGOMIA! Nanasta nassahti peräti eldeka, kiva paikko pitkänlinjan bongareihin nähden :) Edellinen kääpiökerttu on ollut bongattavissa marraskuussa 1994.


Puolisen tuntia MD:n katoamisen jälkeen soi Emin puhelin; Kirrinsannalta oli löytynyt kivi/arotasku. Pistin saman tien jalkaa toisen eteen, koskapa tulkitsin kivi/arotaskun jälkimmäiseksi.
Heti pelipaikalle hankkiuduttuamme nousi puhelun jälkeen kateissa ollut tasku tolpan nokkaan näytille, eikä määritystä tahittu puolta sekuntia pidempään. Paikalle lampsiville nana-hekumoissa olevalle porukalle ei tainnut heti upota "arotasku"-huuto :) Enpä ois varmaan itekään uskonut.
Kuva: Juha Niemi - kiitos!


Tällä tuplalöytöhymyllä kelpais pelata pokeriakin ;) Markon löytämä isabellina on Porin ja PLY:n toinen ja tervetullut paikko 1988 kesäkuun jälkeen aloittaneille aloittelijoille. Gomia oli ruksata alle tuntiin toinen porinpinna listoille, sama ei taida enää koskaan toistua.

Suurimmat onnittelut ja kiitokset herroille Dahlman ja Niemi - huomenna jatketaan Säpissä!

Pahoittelut kaikille joiden puheluihin jätin vastaamatta pinnatulvan aikana, ymmärrätte varmaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti