maanantai 7. marraskuuta 2011

7.11. Lepposaa Tahkistelua


Aamu ei onneksi ottanut taaskaan valjetakseen, vaan paksu sumu peitti maisemaa. Aamuyöstä oli satanut vähän vodaakin, tuulta ei ollut nimeksikään, mutta lämpöä piisasi - kaikin puolin täydellinen tiputuskeli!
Saavuin Tahkoluotoon hiukan yhdeksän jälkeen, pian näkyi ensimmäinen suopöllö. Lähdin katsastamaan sen laskeutumispaikkaa, josta lähtikin neljä pöltsiä parvessa! Nämä olivat kuitenkin vain alkusoittoa GGGomialle 15:n pöllön aamulle. Suurimmassa parvessa pölähti komppaajan edestä seitsemän suopöltsiä. Pöllötarjontaa täydensi vielä Tyrnikarin tuttu huuhkaja.
Seitsemän potista kolme supöä mahtui samaan kuvaan, neljä painui suoriksi merelle kohti Säppiä.
Pelkät pöllöt olisivat riittäneet mainiosti yhdelle aamulle, mutta muutakin oli tarjolla. Vähän enemmän valoa ja Suomenpinna, niin retki ois ollu täydellinen ;)


Tyrnikari uudelta penkalta kuvattuna.


Lammikon kenttää.
Nätti tunturikiuru löytyi Tyrnikarin likeltä uuden altaan rannalta. Pekka ja Veikko kävivät hoitamassa ermon vuosilistalle.

Venekentältä pomppasi taas isokirvinen lentoon! Nova lasketui hetkeksi hiilikasalle ja godaritoiveet ropisivat. Myöhemmin lintu kierteli pitkään kenttien yllä vilkkaasti äännellen ja suunnisti korkealla lounaaseen. PE oli kuitenkin kuullut rikun ääntä myöhemmin, joten lintu ilmeisesti palasi paikalle.


Satreja (mustapääkerttu) yhytin kolme, köyhiä (punarinta) kuusi ja yhden tuiki tavallisen tiltaltinkin.


Tyrnikarista pomppasi pari scoloa (lehtokurppa), oudompi oli hiilikasojen lomassa lennellyt kurppa.


Reilun viikon maisemissa viihtynyt kivitasku yhä aloillaan, oli aamun ensimmäinen lintuhavainto ja henk.koht. myöhäisyysenkka.


Rusko- ja tavaurpiainen Tyrnikarissa. 11:n linnun vuorihemppoparvi pyöri myös kentillä, innostuivat laulamaankin lennellessään. Varsin leppoisa reilun viiden tunnin komppailusessio, huomenna jatketaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti