torstai 3. marraskuuta 2011

3.11. Isohirviö nro 5.


Sumuvaippa verhosi aamulla mannerta, mikä tietenkin tietää hyvää rarikomppaajalle. Ajelin kuitenkin ensin Kallioholmaan aamustaijille Liljan Tatin seuraksi, Helstolan Hessukin liittyi pikapuoliin merivartioon. Näkyvyys merelle oli yllättäin erinomainen.
Vajaan kolmen tunnin tapituksella nähtiin 13 kaakkuria ja sp:tä, 14 ruokkia + a/u:ta ja muutama naurulokki. Yks merisirrin oloinen viuhahti liian nopeasti aaltojen välissä.


Kentillä hyvin vähän lintuja, mutta mukavasti lajeja. Mustapääkerttu, punarinta, peukaloinen, pulmunen, kiuru, niittykirvinen ja sokerina isokirvinen, yksi kutakin. Varsin mukava lajivalikoima, usein marraskuulla saa tyytyä tiaisiin. Rastaiden kato maisemista oli merkille pantavaa, mustarastas oli ainut päivänpinna turdus.
Isokirvinen oli mulle syksyn viides (ja viides tosisponde :) ja marraskuunpointsi. Kuvista laji ei ihan taitu, mutta maastossa se oli onneksi äänekäs, vaikka muodon perusteellakin lajista oltiin melkoisen varmoja.
2010 näin 6 ja 2009 14 novaa, mutta kohtuullinen isokirviösyksy tämäkin.


Toinen lokakuun vikan päivän kivitaskuista yhä aloillaan. Vasta toinen marraskuinen havis lajista itselleni, raritaskuja odotellessa...


Nätti ja kesy pulmunen esiintyi kameralle kivasti.


Viiden tunnin Tahkistelun jälkeen komppasin vielä Kirrinsannan Technipin altaat. Kuva kertoo paikan lintutilanteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti