lauantai 12. marraskuuta 2011

12.11. Säppi: Kike ja Tristis


11:n nassun iskuryhmämme Matti, Tatti, Heli, Hessu, Emi, Marko, Jari, Holmes, Arska ja Veikko rantautui Säppiin klo 7.45. Löntysteltiin hämärissä Lännennokalle lyhyelle aamustaijille. Merellä ei liikkunut oikeastaan yhtään mitään, mustalintuja palloili suuntaan jos toiseen 250, paikallisista mielenkiintoisimmat kaksi haapanaa ja 19 tavia.


Vesi oli hyvin alhaalla ja rantakivet nätin vihreät, olis kelvannut kahlaajien köpötellä, mut taivaanvuohi oli ainut mikä löydettiin.


Eteläkarista löytyi tava-tiltaltti ja saaren ainoat kirviset; yks niitsari ja toinen saman kokoinen epeli joka jäi määrittämättä lajilleen.


Lepistön rantaa.


Knaperissa kahviteltiin perinteikkäästi.


Knaperin ainut lintu oli tristis eli idäntiltaltti. Pimiässä ja kosteassa kelissä ei vilkkaasta linnusta tämän parempaa dokkaria saanut.


Entiset ornit ;)


Ullarannasta yhytettiin taivaanvuohi.


Prakalasta löytyi päivän kovin; Suomen toiseksi myöhäisin kirjokerttu. Vaikka lintu nähtiin kolmeen otteeseen onnistui puolet porukasta sen nuijaamaan.
EDIT: Tomi Kaijanen kertoi, että Turun Ruissalossa oli kike vielä 20.11.2008, joten Säpin lintu on Suomen toiseksi myöhäisin.
Porista on neljä marraskuista havaintoa (kaikki plakkaroitu): 1.11.1998 Tahkoluoto, 4.11.2000 Mäntyluoto, 6.11.2003 Tahkoluoto ja 3.11.2007 Tahkoluoto. Näiden myötä olen nähnyt PLY:n alueella 10 kirjokerttua joista puolet marraskuussa.


Smyygari ei suostunut poseeraamaan kameralle, mut korvikkeeksi lokakuussa Peräkulmasta rengastettu lintu. Kuva: Matti Sillanpää - kiitos!


Ylämaan sonnit yhä maisemissa, 14:n lauma laidunsi satamalahden reunalla. Ainuttakaan muflonia ei tälläkään kertaa nähty. Myyriä sen sijaan kuului ja näkyi muutama.


Aseman pihapiiri kompattiin viimeisenä, yhtään lintua ei kylläkään löydetty. Puskien anti yllä mainittujen lisäksi;

punarinta 5
rautiainen 1
mustapääkerttu 5
sinitiainen 204
laulurastas 1
kulorastas 1

Ensi kertaa odotellessa... KSS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti