keskiviikko 5. lokakuuta 2011

5.10. Tulipäähippiäinen!
Rari-Pekka Eriksson (kuvassa vasemmalla löytöhymyineen ;) ) kunnostautui löytämällä "naapurin pihasta" Porin Kallosta GGGomian tulipäähippiäisen, Porin ensimmäisen laatuaan!
Kaunis tupähi vältteli ensivilauksen (jolloin laji jäi vielä auki) jälkeen katseita pari tuntia, kunnes Pasi Alanko yhytti yksinäisen ignicapilluksen Kallon männiköstä. Lintu hukkui taas, mutta löytyi onneksi Kallontien varresta pienestä sinitintti-hippiäispoppoosta ja viihtyi aloillaan vartin verran. Itse jouduin olemaan paikalla likemmäs minuutin ennen kuin pinna oli plakkaroitu :)Ainut aiempi havis Satakunnasta on 29.9.1996 Säpistä, Marko Dahlmanin löytämä lintu, josta myös itse sain tuolloin "saarisponden". Laji oli Porille 342. ja eräs odotetuimmista pikkukultarinnan, sinipyrstön, viirusirkkelin ja etelänsatakielen ohella.
Kallon tupähi on Suomen 28. yksilö, kolmas lokakuinen ja kuudes varsinainen syyshavainto. Suurin osa linnuista on nähty keväällä ja pari talvella. Lähimmät pesimäalueet lienevät Liettuassa ja Etelä-Ruotsissa.

SUURET KIITOKSET JA ONNITTELUT PE:LLE, JÄLLEEN KERRAN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti