lauantai 15. lokakuuta 2011

14.10. Kashmirinuunilintu, Tyrnikari


Pekka Eriksson ja Tapani Lilja löysivät perjantaina Porin viidennen humein eli kashmirinuunilinnun Tahkoluodon Tyrnikarista. Aiemmat Porin havikset ovat vuosilta 1998-2008, näistä kaksi Tahkoluodosta, yksi Reposaaresta ja Kallosta. Säpissä on lisäksi havaittu neljä yksilöä.
Tyrnikari on valitettavasti suljetulla Tahkoluodon satama-alueella, jolla liikkuminen on nykyään luvanvaraista. Kaukana takana ovat ajat, milloin kentillä pyöri syysviikonloppuisin enemmän komppaajia kuin lintuja. Sama retkeilijäkato on kohdannut Kallioholman muutonseurantapistettä, eipä siellä pahemmin lintuja enää menekkään, tuulimyllyarmada taitaa säikyttää muuton ulommas.


Enimmäkseen yksin ja hiljaa liikkunut lintu oli löytynyt yksittäisen kutsuäänen ansiosta, tosisponden otti PE. Aurinkoinen aamu muuttui yllättäin vesisateeksi, kun itse jahkaannuin paikalle, niinpä dokumenttikuvatkin jäivät hieman suttuisiksi.Humeietsinnän lomassa löytyi myös PLY:n syksyn eka sepelrastas, joka poukkoili pitkin Tyrnikaria. Muuten lintuja oli saaressa erittäin vähän; hippiäinen 5, tiltaltti, mustapääkerttu ja vähän rastaita.

Tänään lauantaina lintua ei enää näkynyt ja muutenkin meininki oli kuin joulukuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti