sunnuntai 9. lokakuuta 2011

8.10. Muuttoo Reposaares


Oli tarkoitus aloittaa aamu staijilla, mutta keskustan ja Räpsöön välillä lorisseet sadekuurot muuttivat suunnan komppimestoille. Parkkeerattiin ytk:n pihaan ja palloiltiin saha-alueella kaks tuntia. Lintuja oli suht mukavasti, mutta mittään parempata ei löydetty. Jänkäpurkka, cabaret-urpiainen ja neljä ihkutiltalttia mainittavimpina.


Tulipäähippi jatkoi oikukasta esiintymistään Kallossa pitkin päivää, meidän oli tyytyminen perushippeihin. Tässä aterioidaan yökköstä Räpsöön hautuumaalla.Muutama sepelpulupotti näkyi komppauksen ja kaupparantakaffeitten lomassa, vesisateesta huolimatta. Otettiinkin kolmen tunnin staijirupeama Räpsöön aallonmurtajan tyvellä.


Sepelkyyhkyjä lykki 4500 S-SW, enemmistö merelle.


Pari pientä närhiparvea muistutti viime vuoden megamenosta.


Pikkulintumuutto oli monipuolista, henk.koht muuttoennätys paukkui pikkuvarpusella; 82 yksilöä etelään. Muita mukavia summia ja mielenkiintoisia;

haarapääsky 1
västäräkki 6
talitintti 204
varis 1860
musta- 108
varpunen 2
viherpeippo 106
urpiainen 2160
punatulkku 72
lapinsirkku 1
Isokirvinen piristi staijareita muuttamalla pirteästi huudellen etelään. Staijin kovin oli kuitenkin kolmen merimetson kanssa painellut sepelhanhi. Omissa kirjoissa vuoden sigmat on isokirvinen 3 ja sepelhanhi 2.


Heiluttiin Technipin altailla tunnin verran, paikallisfaunan mielenkiintoisin oli jänkäkurppa, muutolla meni 1200 naakkaa ja 4 piekanaa. Karhuluodon rannasta saatiin pishingillä esiin hieman epätavallinen laji; lehtokurppa! Oikeilta rariteeteilta kuitenkin vältyttiin, eikä muualla Suomessakaan pärjätty sen paremmin ennakkoon ajatellen ehkäpä syksyn kovimpana viikonloppuna (nokitaskun vuosipäivä yms...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti