lauantai 8. lokakuuta 2011

7.10. Myrskyy, risteymävaris yms.


Suunniteltu Säpinredu vaihtui tuulien myötä mantereella palloiluksi. Aamun eka projekti oli hoitaa Lehtolan Tepolle tulipäähippiäinen eldariksi. Reilun tunnin etsintöjen jälkeen kuului 15m/s lounaispuhurista huolimatta lupaava vihellys ja kohta jo otettiin eliskättelyt. Myöhemmin nassutettiin elismunkit, Hissalla tietenkin.


Karhuluodon rannan ja golfkentän anti jäi lapinsirkkuun, Levon lammilta ei pal mittään, Technipin altaille ei uskaltanut - myrskytuuli ois puhaltanut vajaa satakiloiset kukkakepit Eteläselälle ;) Kaatiksellakaan ei jostaan syystä ollut lokkeja, joten painuttiin peltopelleilemään Pinomäen-Vainiolan aukeelle.


Pinomäestä löytyi pieni hanhi-joutsen-partti, sinisuo- ja ampuhaukka, mutta ei toivottuja peltokahlaajia. Valot oli ajoittain komiat sadepilvien ja auringon vuorotellessa, muuten keli aivan hanurista viimeisen kuukauden trendin mukaisesti.Peltojen jälkeen komppailtiin kosteita, mutta tuulensuojaisia Fleiviikin niittyjä. Melko myöhäinen ruskosuohaukka saalisteli suiston yllä, niityltä lähti vain pari niittykirvistä ja taivaanvuohta. Lammaslaitumen reunapuista löytyi kuvien semi-intresting hömötiainen, jonka koko alapuoli ruskeansävyinen.


Leveäkarin tornista ei varmaan koskaan ole näkynyt yhtä vähän lintuja sulan maan aikaan, mm. laguunin ainoat linnut kahdeksan tavia. Vaakasuorassa edennyt sade oli silti hienoa katsottavaa, samoin horisontissa jyllänneet valtavan kokoiset aallot.
Iltapuolella tehtiin uusi isku Sontakankaan lokkien pariin. Suurin osa laruksista patsasteli kuitenkin Luvian puolella, joten aikaa aina mielenkiintoisten (?) varislintujen seurantaan oli kosolti. Yllättäin parin kymmenen harmaatakin seasta löytyi nokivariksen ja variksen risteymä. Selkähöyhenten kuvionti hieno; mustat keskustat ja harmaat reunat.


Vaikka argareita ei päästykään juuri katsomaan, selkälokkeja pörräsi kasalla useampi. Cacea ei yhytetty, joten päivän toiset eliskaffeet jäivät juomati.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti