maanantai 31. lokakuuta 2011

31.10. Kivitaskuja


Buchanani-eliksen vuosipäivä velvoittaa komppaamaan. Aloitettiin Tyrnikarista, jossa ensimmäinen lintu oli päivehtimästä pelotettu huuhkaja. Paljon muuta ei puskista yhytettykään, yks köyhä ja troglo kuitenkin (punarinta ja peukaloinen).
Kenttäkomppi alkoi lupaavasti neljän kiurun parvella. Kohta pomppasi edestä tasku lentoon, pienen sykkeen nousun jälkeen lintu määrittyi kivitaskuksi.


Lammen vierestä hiilikasojen väliin lensi mielenkiintoisen näköinen pitkäpyrstöinen västäräkki, jonka vatsapuolella oli näkyvinään keltaista. Väiskiä ei löydetty, mutta päivän toinen kivitasku määrittyi hiukan ekaa nopeammin. Semikähmy niittykirvinen potkaistiin lentoon pari kertaa ja paikallisen oloinen vuorihemppo lensi äännellen yli.
Nätti plenaripotti (pulmusparvi) ruokaili kentällä.


Tahkis jäi taakse ja Räpsöön kaupparantakaffeitten jälkeen otettiin käsittelyyn saha-alue. Mittari näytti leppoista +10C, aikamoista lokakuun vikana! Köyhiä löydettiin sahalta kuusi, trogloja yksi ja helmenä prune (rautiainen) - ei mittään parempata siis.
Tehcnipin altaat oli jo kuulemma koluttu, joten komppasimme Kirrin kentät, ainoat linnut pasi ja ampparikoiras (pajusirkku ja ampuhaukka). Vuosipäivän merkeissä tarkastettiin Yyterin golfkentän tienoot, runsain laji oli yllättäin lehtokurppa kahdella yksilöllä - WoW!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti