maanantai 31. lokakuuta 2011

27.-28.10. Sadetta ja kolmas Hodari; Säpin lintuasemakurssi, 4. ja 5. päivä


Torstai ei ottanut Säpissä valjetakseen tihkusateessa, joka jatkuikin koko päivän. Silti "valoisa" aika vietettiin pääosin maastossa. Ihmeitä ei yhytetty, mutta kirjokerttua päästiin kyttäämään. Lähes yhtä kova oli aseman yli lentänyt harakka! Sama tai toinen harakka löydettiin Krävelistä. Pari tiltaltti kompattiin esiin, joista yksi oli kovasti tristiksen näköinen, mutta ei suvainnut äännellä.
Kaikki kikekuvat ja rautiaskuva ovat Taru Sunisen - kiitokset "lainasta"! Lisää Tarun kuvia kurssilta täällä.


Torstaina roikotettiin verkkoja ainoastaa pihamaalla. Päivittäiset saaliit piha+vakioverkoista olivat vajaan sadan luokkaa. Eniten pultattiin tinttejä, mielenkiintoisimpina kirjokerttu, tiltaltti, muutama mustapääkerttu ja rautiainen.Kiken iiris oli jo selvästi kellertävä, mutta Svenssonin mukaan joillakin nuorilla näin onkin. Pyrstön kuvionti aiheutti enemmän päänvaivaa; valkoista selvästi enemmän kuin Svenssonin piirroksessa vanhalla linnulla, nuorella pitäisi olla vieläkin vähemmän. Liekö lajilla paljonkin maantieteellistä muuntelua? Paan lisää käsikuvia näytille, kun saan ne käsiini.


Rautiainen rengastettavana. Säpistä on löydetty Suomen ensimmäinen vuorirautiainen ja myöhemmin toinenkin, tuoreempana muistissa on Asema-aukiolla viihtynyt alppirautiainen. Kurssilla kuitenkin raripruneilta vältyttiin.


Perjantain lähtöpäivässä oli hieman taigaa, nimittäin toinen vakiohodareista näkyi taas Johteella ja Ati sekä Teppo skarppasivat uuden taigakirvisen muutolta Prakalasta. Lintu tipahti Luotsintuvannokalle, jossa se myöhemmin nähtiin kuponkikelpoisesti.


Vaikka suomenpinna jäi löytymättä, piisasi kolme taigakirvistä, tulipäähippiäinen, pikkukajava, kirjokerttu, hippiäisuunilintu, 13 vuorihemppoa, 4 etelänkiislaa, 2 kihua ja 4 merisirriä gomiasti yhden lintuasemakurssin anniksi. Yks parhaita Säpin keikkoja ikinä - ens vuonna uudestaan mugimagit mielessä!

KSS!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti