keskiviikko 31. elokuuta 2011

31.8. Pikkurarei


Niitynkomppausteema jatkui hiukan auringonnousun jälkeen Leveäkarilla. Mittari näytti niukat +6C ja niitty kasteli housut jo sadan metrin jälkeen.


Sonnien ja lehmien seassa oli mukavasti lintuja, mm. lapinsirkku, pari lapinkirvistä, 50 kiurua ja 70 niitsaria.


Kurpankuvausharjoitukset sujuivat tänään jo astetta paremmin. Yhteensä taivaanvuohia leppoisat 70 yksilöä.


Sain harjotella heinäkurpankin kanssa, muistikortille tarttui ainakin läski maha, heikosti vaalea kyynärsiiven takareuna ja valkoset pyrstönreunat.


Preiviikinlahti oli rasvatyyni ja elohopeakin nousi siinä määrin rivakasti, että vaatteita pääsi vähentämään jo yhdeksän kieppeissä.


Tornista näkyi mukava ylläri; vanha liejukana laguunissa. Harvinaista herkkua näillä main; vuoden ensimmäinen Porista ja koko Satakunnastakin vasta toinen.


Kana suki itseään kymmenesen minuuttia ja lensi piiloon, eikä sitä enää myöhemmin löydetty. Gallinula-bongarit löysivät sen sijaan nuoren pikku-uikun samalta paikalta.


Niittyä kompannut Liljan Tatti oli ainut liejukanaan ehtinyt pinnamies, elokuunskabailijalle kelpasi myös ruovikossa melskannut timalipoikue - laji on ollut hirmu vähissä kovien pakkastalvien jälkeen.


Varttia yli kymmenen taivas pimeni 2500:n valkoposkihanhen massasta. Vapot siirtyivät peltoaamiaiselta takaisin Lietteille lepäilemään.


Hissan ja hiljaisten Karhuluodon hiekkarannan sekä Technipin altaan kautta jatkoin Sontakankaalle lokkivahtiin. Paikkavuodari pensastasku päivysti langalla.


3kv PPCH harmaalokki lienee Baltialaista tai Puolalaista alkuperää metalliklipurenkaasta päätellen. Suomalaiset lukurenkaat alkavat C-kirjaimella. Argareita arvioin yhteensä 3200, mikä on 700 enempi kuin syyskauden edellinen maksimi.

Mun laridisti uran eka 2kv heuglini, eli idänselkälokki, löytyi rinteestä. Kaikenmoiset selkälokit ovat Sontiksella kovin vähälukuisia, tälläkin kertaa kyseinen heguli oli ainut "lajinsa" edustaja.

Kotimatkalla yhytin vielä auton edestä vilistäneen peltopyypoikueen (ainakin 10 yks.) Pinomäestä, valitettavan harvinainen näky Porissa nykypäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti