tiistai 30. elokuuta 2011

30.8. Agricola pauhaa


Paperihommat alko maistua siltä itseltään joten lähdin ulkoilemaan pariksi tunniksi Fleiviikin niitylle. Komppailin lammasaitausta ja istahdin Teemuluodonpuoleiseen reunaan soittamaan kenttäkerttusatrappia. Annoin agricolan pauhata puolen tuntia, jona aikana äänen lähdettä kävi katsastamassa satakunta hysyä. Puolet oli odotetusti nuoria skönäreitä (ruokokerttunen).


Neljä scirppaakin (rytikerttunen) poikkesi näkösällä, muista hysyistä mm. muutamia lehto-, mustapää- ja hernekerttuja, jokunen svilutaltti ja kirjosieppo.


Pasit (pajusirkku) olivat kovin kiinnostuneita kännyatrapista, kolmisenkymmentä yksilöä käväisi ruovikon reunassa.


Vaikka keli vaikutti sopivan lämpöisältä ja pilvetkin suosivat petostaijia, ei okulaariin osunut kuin pari nisseä (varpushaukka, kuvassa) ja ruskiksia (ruskosuohaukka).


Testailin kuinka jaloista sinkoilevia pässejä (taivaanvuohi) pystyy dokumentoimaan, ei sit olla ihan ummikkona liikenteessä kun se stenura (suippopyrstökurppa) joskus lähtee käheästi köhkien saappaan alta :) Aika haastavaa puuhaa ja suhrujahan niistä tuli, mutta 21:stä yksilöstä melkein puolet on kuitenkin tunnistettavissa otoksista.
Muita lammasaitauksen lintuja mm. kolme lapinkirvistä, 13 kiurua ja parikytä niitsaria (niittykirvinen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti