tiistai 2. elokuuta 2011

2.8. Lietteet ja lokkeja


Aamulla neljän tunnin tryki Lietteillä, jossa Liljan Tatti olikin taas (vielä?) patsastelemassa. Parkkiksella lensi yli 12:n poppoo syksyn tunnuslajia, eli kirjosiipikäpylintuja, tuttavallisemmin kirjoloxioita tai kirsikälejä.


Lietettä piisasi ja kahlaajiakin tipahteli paikalliseksi rauhalliseen tahtiin. Nauru- ja kalalokit sekä pienet tiirat häipyneet eteläisiin, kutakin vain muutamia.


Tyllejä laskettiin n.50, vasta yksi nuori seassa, molemmat pikkutyllit sen sijaan olivat juveniileja. Ekat nuoret alpinat (suosirri) ja pari nuorta pikkusirriä havaittiin. Ainut jänkäsirriäinen eli limicola oli vanha lintu.


Pari nuorta kapustarinta nähtiin, vaan ei vieläkään siperialaista.Lietteiltä lokkivahtiin, vietin vajaat kolme tuntia lähinnä punaviinialtaalla, jossa lokit kivasti näkösällä.


Pari sipiäkin piipersi altaan reunalla ja ojista löytyi jokunen liro ja metsäviklo. Petoja ei näkynyt, en kyllä juuri taivaalle tähyillytkään, pl-osastolla mm. kaksi nuorta pikkulepinkäistä.


Tuikitavallisia selkälokkeja huimat kaksi yksilöä.


Merilokkeja laskin reilut 50, joista 10 nuorta. Harmaalokkien ikärakennekin nuortumaan päin, vanhoja nyt noin 2/3 aiemman 9/10 sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti