perjantai 19. elokuuta 2011

19.8. Kirsikäli


Aamutuimaan painelin Munakarin säikkää kohti. Hakkuulla säksätti ja tööttäili kaunis koiras kirjosiipikäpylintu, josta myös vuoden luontokuva.


Säikällä ja hiekkarannalla jokseenkin tyhjää; muutama tylli, reilu 60 kalatiiraa, jokunen suosirri, valkoviklo ja suokukko. Keltaväiskeillä pientä liikennettä, puoleen päivään mennessä 150 muutolla eri paikoista yhteen laskettuna.


Kirrin altaalta en yhyttänyt eilistä puikkua. Vessuista mainittavimmat 63 haapanaa ja 66 tavia sekä 91 keilaboltsia (nokikana). Kuvan kuovisirrin lisäks pari pikkusirriä, lapinsirri, tyllejä jne. Ei mitään pinnakamaa :)


Vetäsin syksyn ekan kevyen hysykompin Kirrin vanhalla kaatiksella. Trivejä (metsäkirvinen) muutama, aamulla ei muuttanut ainuttakaan, mutta Vantaalla laskettu näköjäs reilut kolme kiloa. Eipä noita täällä kyllä tapaa pahemmin muuttaakaan. Taigakirviset on enempi länsirannikon heiniä.


Kolme scirppaa (rytikerttunen) kähmyili taitavasti terttuseljoissa ja kaikkien rakastamissa jättibalsameissa. Kultarintakin vilahti seljassa, ehkäpä syksyn ensimmäinen ja viimeinen kohdalleni osunut.

Sit pakkaamaan ja kohti Säppiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti