keskiviikko 10. elokuuta 2011

10.8. IVP:ä Lietteillä ja Sontakankaan tarkastus


Lampsein Lietteille kahdeksan aikaan. Vedenkorkeus pikkasen plussalla, mutta laskemaan päin, lietettä siis niukalti. Retkeilijöitä ja ivp-bongareita sen sijaan runsaasti (n.30 henkilöä neljässä tunnissa), pidempään paikalla viihtyivät Liljan Tatti ja Saarnion Heikki.Isovesipääsky oli välillä 1,5h hukassa, mutta muuten viihtyi melko lähellä pitkosten päätä. Otokset luokkaa parempia kuin viime käynnillä, mutta reilun 30m:n etäisyys yhä turhan paljon.
Kahlaajalajisto moninainen, mutta yksilömäärät pieniä. Ekat nuoret isosirrit (18"4') olivat saapuneet, lapinsirreistä (10) valtaosa nuoria, pikku- (8) ja jänkäsirreistä (17) kaikki. Molemmat pulmussirrit sen sijaan vanhoja, kuten enimmät suosirritkin (37"19').
Tyllit olivat huvenneet (51"7'), samoin viklot. Pikkukuovi ja tundrakurmitsakin yhytettiin. Kalatiiroja enää 10, nauru- ja kalalokitkin vähissä. Haarapääskyillä ensimmäinen "parempi" kertymä, 400 yksilöä saalisteli Hathurun yllä.


Iltapäivällä peruslokkivahti Sontakankaan tuhdeissa tuoksuissa. Punaviinialtaalla piipersi kolme lapinsirriä, joista nassahti paikkapinna. Ojista löytyi lisää kahluja; sipi, liro 3 ja metsäviklo 5.


Muutama nuori harmaalokki oli jo vaihtanut ensimmäiset tummakeskustaiset nuoruuspuvun hartiahöyhenet ensimmäisen talvipuvun raidallisiin höyheniin. Yhteensä argareita arvioin 2500 ja merilokkeja laskin peräti 79.Yhdellä vanhalla harmaalokilla huomasin eriparisilmät; vasen oli musta ja oikea keltainen, kuten kuvasta näkyy. Valitettavasti metallirengas jäi lukematta, lukurengaslukuja sen sijaan mukavasti - Haukiojan ja Sillanpään kolttosia arvatenkin.

jk. RK:n muiden mukavien päätöstensä ohella hyväksyi Merikarvian megarin - saa rastittaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti