sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

9.-10.7. Viirusirkkalintu, KöyliöKari Kekki kunnostautui taas kerran löytämällä PLY:n alueelle uuden lajin; Köyliön Kankaapäässä Säkylän rajalla laulavan viirusirkkalinnun. Lintu löytyi 8.-9.7. yönä, mutta usean tunnin yrityksestä huolimatta se ei suostunut näkösälle.
Komia laji Karin löytämien aluepinnojen jatkoksi, tilillä ovat ainakin aavikkojuoksija, arokiuru, mustanmeren- ja aroharmaalokki. Lämpimät onnittelut ja kiitokset!


Hankkiuduimme paikalla 9.7. klo 22.50. "varmistamaan" havaintoa, eli etsimään lintua näkyville ja dokumentoimaan laulun. 23.15. aloitti viiriäinen bytbytyksensä ja 23.28. kuultiin ensimmäiset viirusirkkelin sirinät. N. klo 23.40. aloitti pensassirkkalintu laulunsa lähellä lanceripaikkaa ja hämmensi ainakin allekirjoittanutta. Helpotukseksemme viirusirkkalinnun tunnusomainen upea ja monipuolinen (hehheh) laulu alkoi raikamaan 23.52. ja jatkui tauotta kunnes yhden maissa poistuimme paikalta.


Lintu löytyi periaatteessa hyvin helposti näkösälle, sen sijaan näköetäisyydelle pääseminen oli haastavampaa, koska tien ja linnun välissä kulkee syvä ja savinen oja. Otin saappaat ja putken kantoon ja hyppäsin lantiota myöten saviojaan. Parin sadan metrin kävelyn jälkeen hiivin viimeiset 50 metriä olemattomalle pelto-ojan varren puskalle, jossa päätähti lauloi. Lukemattomien hyttysenpuremien ja lyhyen konttauksen jälkeen olin hyvin lähellä lintua joka ei välittänyt tuon taivaallista saamastaan huomiosta. Tunnistettavat otokset muistikortille saatuani hipsin takaisin tielle PLYn pinna nro 322 takataskussa.
Säkylänpinna hoideltiin tietenkin pois kuleksimasta ja P.Kalinainen uiskenteli kurabrunnin yli tekemään professional-äänityksen. Vielä väisteltyämme vieraan varaisten Köyliöläisnuorukaisten autosta heittämiä objekteja jätimme arvovieraan sirisemään sumuiselle pellolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti