perjantai 29. heinäkuuta 2011

29.7. Eteläranta-Kirri-kp


Vähän ennen kuutta Etelärannan tornissa, vajaassa puolessatoista tunnissa ei kirjoloxioita tai paljon muitakaan muuttajia. Hysäreitä pyöri puskissa mukavasti ja pari scirppaa (rytikerttunen) yhä laulutuulella. Yli-iso pikkulanttupoikue vieläkin maisemissa, joskaan kaikkia kahdeksaa nuorukaista ei saatu näkyville. Kiitokset Jörgen Palmgrenille pikkulanttukommentista; pesäkorttiaineisto tuntee kahdeksanmunaisen pesyeen(-itä).


Technipin altaalla kohtuullinen räyskäpoppoo, pienemmät tiirat häipyneet etelään.


Pari tylliemoa hätäili vielä täysikasvuisen jälkeläisensä puolesta, muuttokahlaajista vain vähän perusvikloja ja kolme vanhaa lapinsirriä.


Karhuluoto ja Surffiranta tarkastettiin - peruslajeja ja pieniä yksilömääriä.Kaatiksella pari tonnia argareita (harmaalokki) ja yksi selkälokki, jolla yllättäen argari-tyyppiset vaalean lihanpunaiset jalat. Yleensä vanhan fuscuksen jalat on keltaiset, esiaikuisilla on usein tän väriset, mutta mitään nuorempaan ikäluokkaan viittaavaa ei linnussa näkynyt; p10 mirrori, ad-höyhenpuku, nokka ad-tyyppinen jne.


Punaviinialtaalla kävi juomassa 3kv-type CA56L harmaalokki, sama lintu alla eilen Aittaluodossa kuvattuna. Myös PPHH yhä maisemissa, muita lukurenkaita ei osunut silmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti