maanantai 11. heinäkuuta 2011

11.7. Stögis yms.


Kuuden kieppeillä oli tarkoitus lähteä Lietteillä, parkkiksella siinä määrin ruuhkaista, jotta suunnistimme Technipin altaille.


Vallilla jolkotteli hyvävoimaisen näköinen kettu, rantasipi ei pitänyt repolaisen läsnäolosta laisinkaan. Joku viikko sitten kertoi eräs paikallinen herrasmies altaiden ketun olevan umpikesy ja syövän telakkatyöläisten kädestä.


Syksyn ensimmäiset kaksi pässiä, eli taivaanvuohta pomppasivat jaloista. Toinen laskeutui yllättäin melko makoisasti näkösälle, ei mitenkään tyypillinen suoritus taipparilta. Muista kahlureista mm. seitsemän kuovisirriä. Vuoden ensimmäiset keltaväiskinuorukaisetkin nähtiin.


Karhuluodon rarirannalla rauhallista.


Levon lampien ympärille syntyy hyvää vauhtia Suomen toiseksi paras (Fleiviikin jälkeen) isokirvisniitty :) Varsinkin itäpuolelta on niitetty ruovikkoa ja aita kulkee lammen ympäri. Jottain ammuja ja lampaitakin näkyy olevan. Vähän mietitytti, olisiko leppien raivaaminen ja ruovikonniitto voitu suorittaa muuten kuin keskellä parasta lintujen pesimäaikaa.Pitkästä aikaa poikettiin myös Leveäkarin laitumilla. Havikseen kirjautui pesimälajistoa, mukavimpina pensastaskupoikue ja tänä vuonna vähissä oleva pikkulanttupari (-lepinkäinen). Keltaväiskeistä ei nähty Lekillä vilaustakaan, luhtahuitti sen sijaan oli kovasti äänessä.


Poikettiin kaatikselle katsomaan josko kesehtivä milkkari olisi saanut seurakseen jonkin arvo-aquilan tahi vaikkapa pikkukorpparin :)Paremmasta päästä oli kaatisvuoden eka ad stögis eli selkälokki alalajia graelsii/intermedius/heuglini. Valitettavasti lintu oli renkaaton ja näin ollen tarkempi identiteetti jäi arvailujen varaan. Jostain syystä Santakangas ei juuri fuscus-ryhmän lintuja viehätä. Varsinkin ad fuscus-selkälokki on melkein rari, tänäänkään ei yhtään.


Pinomäelle Lattomerentien varteen on ilmiintynyt harvinainen kesätulva. Lintuja lammikolla oli varsin mukavasti, mm. 15 liroa ja 105 töyhtöhyyppää, toispuol tietä vielä 130 hyyppää lisää. Tässä kannattanee poikkeilla lähipäivinä kun on noita siperiankurmitsoja sun muita liikkeellä...


starat


1kv frugit (mustavaris) ovat miehittäneet Pinomäen pellot, useita kymmeniä jätettiin laskematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti