perjantai 3. kesäkuuta 2011

3.6. Keisari


Odottava tunnelma...

Torstaina Tringan alueella seikkaili keisarikotka nuorukainen, joka havaittiin ensin Espoon Laajalahdelta ja viimeiseksi Tammisaaressa, jonne linnun arveltiin tippuneen yöpuulle.
Vaikutti siis siltä, että laji oli vihdoin ensimmäistä kertaa bongattavissa Suomessa. Hankkiuduimme Tammisaaren aamu kahdeksalta, kyydissä Matti, Pasi ja Marko. Jo illalla porilaisista Esama ja Aalo olivat saapuneet paikalle, heiltä saimmekin vihjeen hyvästä keisarin vastaanottopaikasta - Tammisaaren eteläpuolella olevasta lossirannasta. Myös Santamaat Raumalta, sekä Saarnio & Yli-Erkkilä Sastamalan seudulta olivat heliaca-passissa.
Reilu tunti kului ja sopivan näköinen kotka löytyi itäpuolelta suht läheltä ja matalalla rundimasta. Samantien todettiin oikea sulkasatovaihe, muoto ja koko, sekä siipien asento lajille. Saimme katsella kotkaa noin 20 minuuttia ja todeta myös pukutuntomerkit sopiviksi.


Keisarikotkan lentorata arvioni mukaan.

Paikalle kiiruhti myös kymmenisen bongaria lähialueelta hoitamaan lajin. Sen sijaan kauempana olleet jäivät pääosin nuolemaan näppejään, kotkaa ei nimittäin havaittu Hangossa odotuksista huolimatta. Taisi skipata Hankoniemen ja jatkaa Tenholan kautta staijarivapaalle Turun seudulle?
Kotkapakkaa sekoitti myös samaan aikaan samalla alueella liikkuneet pikkukilju- ja kiljukotka. Onneksi clarinat sentään olivat ehjässä puvussa tilannetta helpottamassa. Toisaalta joku porukka nuijasi keisarin juuri pomariinaa katsoessaan...


Meni jo! Osa porukasta hankkiutui lossirantaan vain sekunteja liian myöhään.

GGGomia lintu, bongaus ja pinna!!! Vuoden jo kolmas elis itelleni arohyypän ja rusotaskun perään, seuraavia odotellessa...

Suuret kiitokset kaikille bongausta edesauttaneille ja matkaseuralle!

Kuvia linnusta tietenkin tarsigerissa.
Bongariliiton sivuilta pääsee kurkkimaan, kuinka kotka muutti pinnakärjen tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti