keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

28.6. Kirrinsanta ja Lietteet


Iltapäiväredulla rarikahlaajia yhyttämässä. Ensin Kirrinsantaan Technipin altaille, etualtaalla 50 h/a-tiiraa, saman verran pikkulokkeja, muutama räyskä ja suosirri.


Taka-altaalla paremmin kahlaajia, mm. parikymmentä liroa.


Nuoria väiskejä altailla muutama, kolmen reviirin keltaväiskit vielä kaikki vanhoja.


Kivitaskuperhe oli jo hajaantunut omille poluilleen.


Lietteillä vesi reilusti plussalla. Helteestä johtuen jätin saappaat pitkosten päähän ja läksi paljain jaloin lutraamaan.Pitkoksen päässä varoitteli hauska käheä-ääninen punkkuviklo, lajitovereita laskin yhteensä 32. Valkovikloja ynnäsin messevät 74 ja lirojakin 40, mutta mustavikloja enää kolme.Melkein kaikki kahlurit viihtyivät "kärjen" takana äestyksellä ja viimeisillä lietteillä. Suosirrejä ajankohtaan nähden kivasti 44 vanhaa alpinaa ja yksi nuori schinzii. Paremmat lajit tällä kertaa välipohjassa.


Vanhoja kala- ja lapintiiroja paikalla likemmäs sata - mahdollisesti korkealla oleva merivesi tuhonnut pesinnät? Syksyn ensimmäiset kaksi itsenäistynyttä naurulokkinuorukaista oli 300:n vanhemman seurassa. Vessuista laskin 83 taddea (ristisorsa), 117 haapanaa ja 240 tavia. Yllättävä luku oli 72 vanhaa silkkiuikkua, miksi?

1 kommentti:

  1. Taidat olla lintubongari, hyvin onnistuneet lintukuvat. Hyvää kesän jatkoa ja bongailua. En muista oletko blogini lukija, jos olet niin heitä joskus kommentti-kiitos. t.pipsa

    VastaaPoista