torstai 2. kesäkuuta 2011

2.6. Merops


Aamutuimaan Lietteille. Sumuvaippa peitti maiseman lähes neljä ensimmäistä tuntia, kunnes hälveni nopeasti 7.40.


Aamun mielenkiintoisimpia havaintoja oli vähintään puoli tuntia niityllä metsästellyt merikihu. Saalista se ei (onneksi) saanut, sen sijaan yhden variksen näin nappaavan jonkin kahlaajan poikasen.
Muuttokahlureita hyvin vähän; tylli 10, jänkäsirriäinen 6 ja tundrakurmitsa. Sulkivia ja suvunjatkamisvelvollisuutensa täyttäneitä sorsakoiraita on alkanut kertyä lahdelle, nyt mm. 64 ristisorsaa ja kaksi harmaasorsaa.


Pian Lietteiltä poistuttuani soitti Dahlmanin Marko ja kertoi löytäneensä rarin. Pinnapaikka tällä(kin) kertaa ehkäpä vähemmän viehättävä, Yyterin hakkuu nimittäin.


Löytäjän ottama phonescoping-dokumentti kauniista mehiläissyöjästä.


Suurin osa porukasta jäi nuolemaan näppejään, merops näyttäytyi vain lyhyesti lennossa. Pitkälän Arskaa kuitenkin onnisti hienosti illemmalla, kun hakkuun yli muutti tunturikihu! Vaikuttaa siltä, että retkeily kannattaa suunnata hakkuulle lietteitten sijaan...


Haeskelin meropsia vielä Yyterin kartanon, Kaanaan hakkuun, Levon (kuva) ja Kirrisannan tienoilta, mutta ei tärpännyt.Merops-staijista lokkiväijyyn Santakankaalle. Harmaalokkeja ihan riittävästi, eli 750 yksilöä, joista noin 3/4 vanhoja. Selkälokkeja löytyi kaksi ja merilokkeja reilut 20 - ei mitään parempata kuitenkaan.

Kiitokset Markolle hienosta löydöstä ja nopeasta tiedotuksesta. Porinpinnalukema kohosi mukavasti 305:een. Aamulla sit heliaca-jahtia Etelä-Suomessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti