tiistai 21. kesäkuuta 2011

21.6. Syksyä


Pienen tauon jälkeen taas Lietteillä. Vajaassa parissa viikossa kevät on kääntynyt syksyksi; sorsat sulkivat, kahlaajat painuvat etelään ja suurin osa linnuista on lopettanut soitimensa.


Navakka lounatuuli on nostanut vedenkorkeutta, mutta perältä löytyi yhä lietettä. Niityltäkin nousi kahlureita, sorsia ja kottaraisia tuon tuosta, mutta kasvillisuus estää lintujen näkymisen tehokkaasti.


Ensimmäisen schinzii-poikueen neljästä nuorukaisesta vain kuvan lintu lienee hengissä. Alpinoita näkyi kuusi syysmuuttajaa 11:n tyllin seurassa.


Tundrakurmitsoja näin ainakin kaksi, samoin isosirrejä, mustavikloja 22 ja suokukkoja saman verran muassaan vesipääsky.
Sulkivia sorsia yllättävän hyvin sikseen, että kaksi viimeistä kevättä on ollut niukkaa puolisukeltaja-osastolla. Nyt haapanoita 214, taveja 329 ja ristisorsia 134 joista yksi seitsemän palleron poikue. Naurulokkien määrä noussut yli 400:an, tiiroja vielä vähän, pesinnät ilmeisesti myöhäisessä. Poistuessani huuteli luhtahuitti aivan pitkosten vieressä.Technipin parkkiksella Tatin, Hessun ja Pekan autot, aattelin jo että okulaarissa oottelee jokin rariteetti kun tälläinen väen paljous. Rareilta kuitenkin vältyttiin ja muutenkin lintuja melko maltillisesti.Hissan sokeriövereiden jälkeen tapiteltiin vielä Fleiviikin niittyä Tatin ja Hessun kanssa puolisentoista tuntia. Lintumaailma yllätyksetön, mainittavimmat ainakin 250:n kottaraisen parvi ja kaksi mehiläishaukkaa. Perhosia lepatteli niityllä sankoin joukoin. Eniten loistokultasiipiä, mutta myös runsaasti mm. auroraperhosia ja kuvassakin esiintyviä piippopaksupäitä (kiitokset korjauksesta Herra Lampilalle :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti