lauantai 7. toukokuuta 2011

PLY 1 - Tornien Taisto


Hyvissä ajoin ennen Taiston alkua kavuttiin Leveäkarin torniin. Joukkue PLY 1 miehitti tornin molemmat puolet. Matti ja Arska staijaa katon alla...


...Holmes ja Lunkka taivas'alla.


Revitys oli tietenkin raivoisaa ensi hetkistä lähtien. Lintupäivä vaikutti rauhalliselta, ainoastaan vikloilla ja pikkukuovilla oli pientä meininkiä. 84 lajia oli kuitenkin plakkarissa about tunnin tahimisen jälkeen. 100 katkes klo 10.13 korpilla.


Tunnelma tornissa oli leppoisa läpi kisan, eikä tarkkaavaisuus herpaantunut hetkeksikään. Mitä nyt Holmes muisti välillä poseerata kameramiehelle. Peruslajeja tippui koko ajan tasaiseen tahtiin, eikä tuloksen tappajaa, suvantovaihetta, tullut lainkaan.


Riitsaranlahdella oli melko vähän lintuja koko aamun, eikä laguunikaan loistanut kuin heinätaviparilla. Tavavessut kuitenkin kepitettiin riittävällä tavalla, Preiviikinlahdelta mereisempi lajisto aamun hienon näkyvyyden saattelemina. Niitynpuolella ei hyppinyt paljon minkäänlaisia lintuja, sittisväiskikin jäi toivelistalle. Katajikossa päivystänyt isolepinkäinen oli kuitenkin mukava lisä lajistoon.
Pitkin päivää soiteltiin puolin jos toisen sekä Siipyyhyn, että Kaarluotoon, joita pidettiin pahimpina haastajina. Siipyy oli vielä pari tuntia ennen loppua pinnan edellä, mutta Lekin kiri riitti juuri ja juuri. Viime metreillä temmottiin vielä räystäspääsky ja piekana, jotka ratkaisivat pelin.
Pahimmat puutteet lienivät juuri ja juuri kuuluvuusalueen ulkopuolella olleet pyy, hippiäinen ja kirjosieppo, sekä muista lajeista törmäpääsky, pajulintu, teeri, hiirihaukka, mustakurkku-uikku, HARAKKA, hemppo, lapasotka, uivelo ja harmaasorsa.


Yleisöä tornissa vieraili vähänlaisesti, vain seitsemän kaikkiaan. Pisimpään, nelisen tuntia, viihtyivät Liikosen Katri ja Kalifornialaisvahvistus Colin Dillingham. Kielitaitoakin päästiin siis testaamaan ja eliksetkin paukkuivat :)


PLY 1:n virallinen fanikuva. Vasemmalta lukien: Petteri Mäkelä, Juha "Holmes" Sjöholm, Matti Mäkelä, Jan Lundgren ja Ari Pitkälä.
Niinhän siinä kävi, että piikkipaikalle päästiin. Sijoitus 1/331, myös eka kertaa Taistelleet viitisen kymmentä ruotsalaistornia jätettiin kauas taakse.
Kiitokset PLY 1:lle, yleisölle ja kaikille kannustaneille sekä onnitelleille!

Tornien Taiston kuuden kärki, eli kaikki 100:n rajapyykin rikkoneet tornit:

# Pori, Leveäkari, PLY 1, Petteri Mäkelä, Jan Lundgren, Juha Sjöholm, Ari Pitkälä, Matti Mäkelä , 109,
# Kristiinankaupunki, Siipyy, Skaftung Naturen Lintukurssi ja Siipyyn Siipiveiko, Kari Korhonen, Veikko Forsberg, Toni Vilkki, Ilkka Iivonen, Jukka Koskelainen, Jorma Kirjonen , 108,
# Pori, Teemuluoto, Triply, Tapani Vuonokari, Juhana Lehtonen, Kristian Lehtonen, Heikki Vuonokari , 101, Nokkavarpunen, Arosuohaukka
# Hanko, Halias, Tosiasiat edellä, Aatu Vattulainen, Risto Nevanlinna, Aleksi Lehikoinen , 101, Heinätavi, tundrahanhi
# Helsinki, Vanhankaupunginlahti, Keinumäki, BirdLife Suomi, Teemu Lehtiniemi, Pertti Uusivuori, Karno Mikkola, Olli-Pekka Liinalaakso, Heidi Björklund, Margus Ellermaa, Aki Arkiomaa , 100, Nokkavarpunen, liejukana
# Mynämäki, Mynälahti, iso torni, TLY 1, Kim Kuntze, Hannu Huhtinen, Pasi Laaksonen, Tapio Aalto, Soili Leveelahti, Markus Lampinen , 100, Kaulushaikara, Punakuiri

Täydelliset tulokset sun muuta löytyy BirdLife:n sivuilta.

Todettakoon vielä, että Taisto on varsin leikkimielinen tapahtuma ja suurin osa voiton suomasta glooriasta kuuluu tornin sijainnille - esimerkiksi sisämaassa lajit eivät mitenkään riitä voittoon asti.

1 kommentti:

  1. Onnittelut vielä näin monen päivän päästä!Komeilta partanaamoilta homma käy! Teillä on asenne kohdallaa ja on mukavaa lukea päivän tapahtumista.

    Terveisin

    Keijo T. Kauhajoelta

    VastaaPoista