maanantai 9. toukokuuta 2011

9.5. Jalkatylli nro 2


Aamusella taas Lietteille. Liljan Tatti ja Helstolan Hessu olivat ehtineet jo edeltä ja kepittäneet rarin.


Kevään toinen naaras mustajalkatylli spurttaili Lietteiden ulkoreunassa yksinään. Ale on määritettävissä eri linnuksi kuin 1.5. yksilö mm. puvun kuluneisuuden ja rintavyön eroavaisuuksien perusteella. Tämän päivän linnulla näkyy rintavyössä oikealla puolella vaaleampi "palkki" (erottuu kuvasta), jota ei vapputipulla ollut.
Tylli viihtyi aloillaan klo 10.00. asti jolloin se ampaisi äännellen matalalla Riitsaran suuntaan. Myöhemmin sitä ei enää Lietteiltä, Riitsarasta tai Lekiltäkään löytynyt.Yllä vapun rintavyöpalkitonta jalkatylliä vertailuksi ja muuten vaan. Kuvat Tapani Liljan - kiitoksia!


Kahlaajia paikalla ja muutolla kohtuullisesti; tylli 125, punakuiri <200, lapinsirri 8, alpina-suosirri n20, liro n200 ja mustaviklo n20. Vaihtuvuus oli kovaa, suurin osa linnuista vain hetken paikalla, kuten korkeapaineella yleensäkin.


Lietteiltä vielä Leveäkarille tarkastamaan josko sitruunavästäräkki olisi saanut seuraa - eipä näkynyt koko väiskiä. Keltaväinöjä kuitenkin kymmenkunta ja yksi lapinsirkkukin.


Lekin rannan maamerkki on siirtynyt jäiden mukana pari sataa metriä kohti Riitsarkaa. Lietettä mukavasti, vedenkorkeus jotain 35cm miinuksella. Lintuja kuitenkin vähänlaisesti, sadetta kaipais.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti