tiistai 31. toukokuuta 2011

31.5. Tussiperä, Sena ja hylsyilyä
Puolen yön jälkeen lähdettiin Alangon Pasin kanssa kohti Espoota. Hyvissä ajoin ennen neljää kavuttiin Maarin torniin. Rastaskerttunen raksutteli rytkyjen ja viitakerttusen säestyksellä. Hoitoniityllä ja lietteillä ruokaili ainakin 14 jänkäsirriäistä ja kolme vesipääskyä.


Jo kello 4.29. tuli kohdelaji eli ruostepääsky, porilaisittain myös tussiperse, näkyviin.


Pasin tyylinäyte eliksenottoasennosta. Mulle daurica oli kolmas laatuaan Suomesta.Vartin verran pääskyä ihailtuamme siirryttiin toiselle puolelle Laajalahtea, Villa Elfvikin maisemiin. Dumarit (viitakerttunen) konsertoivat täälläkin ja nokkavarpunen tiksutteli. Välillä poikettiin Espoon kartanon pelloilla ottamaan päivän eka hylsy mumelosta, eli mustanmerenlokista. Lintutiedotus käski takaisin Laajalahdelle, sillä aiemmin hylsyämämme senaattori (punapäälepinkäinen) oli löytynyt uudelleen. Lanttu olikin hienosti näkyvissä kymmenisen minuuttia ja lensi sitten hieman etäämmälle ruovikon reunaan.


Loppupäivä sujuikin rattoisasti autossa ja hylsyillessä. Jyväskylässä yritettiin siperiantavia kolme tuntia, kunnes usko loppui kesken. Tavihylsy oli sikäli komia, että pinnaa siitä ei olisi tullut vaikka olis näkynytkin - laji kun on E-kategoriassa. Poriin palaillessa hoidettiin vielä amerikantukkasotka vuosihylsylistalle Jämsästä. Sanomattakin lienee selvää, että tavi nähtiin paikalla vielä illalla ja atuso taas keskiviikkoaamuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti