lauantai 30. huhtikuuta 2011

30.4. Vapunaaton pygge


Vapunaatto avattiin Riitsaranlahdella Lankoorinnokassa. Mielessä hyvät huhtikuun lajit, jotka yllättäin mäherrettiin. Karikukosta pläjähti vuodari ja heinätavikin oli mukava nähdä, anaksia yhteensä 200.


Tarkastettiin Enäjärvi lavalta, tukkasotkat lisääntyneet 146:een, muuten hiljaisen puoleista.


TB-kaffeitten jälkeen kurvattiin Fleiviikin niityn pohjoisreunalle tuulen suojaan seisoskelemaan. Veräjällä pärisi kovasti; kaks käpytikkaa, pikkutikka ja valkoselkätikka kuuluttivat reviirejään.


Pensastasku yhytettiin vuosilistalle juovan rannasta, kohta niitä istuksikin jo neljä koirasta vieri vieressä. Aika hyvä määrä huhtikuussa mantereelta. Muutama haara- ja räystäspääskykin saalisteli niityn yllä kesää enteillen.


Lepän latvuksista naarasta vikittelevä taivaanvuohi oli hauska näky.


Fleiviikistä oli tarkoitus jatkaa bongaamaan Kaarluodossa kuultua pussitiaista, mutta pyggehäly Lekiltä teki mutkan matkaan.

Matti hoksasi kauniin vanhan niittysuohaukkanaaraan verottamasta laidunten jyrsijäkantaa. Hiukan ihmeteltiin porukalla linnun oranssisävyistä alapuolta, mikä johdatti ajatukset nuorempiin ikäluokkiin. Kaikki pukutuntomerkit puhuvat kuitenkin vanhan yksilön puolesta, eikä alapuolikaan kovin kummallisen väriseltä kuvissa näytä. Pygan lisälsi pohjoisiin muuttanut törmäpääsky oli mukava havis sekin.
Suuret kiitokset Jaakko Esamalle gomioiden pyggekuvien "lainasta" !


Pussitiaisbongo ei ottanut onnistuakseen, mutta kylmänkankeita sisiliskoja oli mukava katsella.
Vapunviettoa kotipihalla väritti leppälinturisteymä, josta oma juttunsa täällä.

2 kommenttia:

  1. Se pussitiainen jäi kyllä harmittamaan, ettei saatu varmuudella näköhavaintoa. (Kutsu)ääni kuului muutamaan kertaan hyvin ja selvästi, mutta ei taida riittää ARK:lle. Toivotaan että lintu on kuitenkin edelleen paikalla ja antaa kuulua itsestään vielä. Laajalahdellakin (joka on tällä hetkellä ehkä Suomen suosituin lintutorni ?) se huhtikuun lopussa havaittiin kolmeen kertaan siten että havaintojen välissä oli kaksi kolme päivää. Habitaatti olisi ihanteellinen remizille.

    -Frugi

    VastaaPoista
  2. Itekin oon usein ihmetellyt miksei Kaarluodosta ole yhtään remizhavista. Toivon mukaan lintu löytyy vielä, sillä ilman äänitettä ei taida tosiaan kannattaa AHT:a vaivata.

    VastaaPoista